Samsungilta tulossa aurinkopaneelilla varustettu Blue Earth -puhelin

Samsung Blue Earth

Samsung on ilmoittanut tuovansa markkinoille tämän vuoden loppupuoliskolla mielenkiintoisen ekopuhelimen, joka tunnetaan nimellä Blue Earth. Kyseessä on kosketusnäyttöpuhelin, jonka takakannesta löytyy aurinkopaneeli, jota käytetään hyödyksi puhelimen akun lataamiseen. Uutukaista voi toki ladata myös sähkövirralla, mutta aurinkopaneelien lisääminen takakanteen on varsin oiva tapa mahdollistaa puhelimen lataaminen lennossa. Tulevaisuudessa aurinkopaneeleja tullaan varmasti näkemään muissakin puhelimissa.

Samsung Blue Earth -mallissa on huomioitu myös energiansäästöominaisuudet. Puhelimesta löytyy niin sanottu Eco mode -tila, joka vähentää virrankulutusta muun muassa säätämällä taustavalon kirkkautta ja kestoa.

Eco Mode -tilan lisäksi puhelimesta löytyy Eco walk -ominaisuus, joka laskee käyttäjän ottamat askeleet ja näyttää, kuinka paljon kävely on säästänyt hiilidioksidipäästöjä. Vertailukohteena on auto.

Korealaisvalmistaja ei ole vielä kertonut kovinkaan paljon puhelimen muista ominaisuuksista. Yhtiö paljastaa kuitenkin, että Blue Earth -mallista löytyy uniikki käyttöliittymä, jonka avulla halutaan käyttäjän ymmärtävän, kuinka hauras luonto on.

Uutukaisen pakkaus on tehty kierrätysmateriaaleista ja puhelimen mukana toimitetaan energiapihi laturi.

Lähde: Pocket lint