Loppuvuoden uutuus: 12.1 megapikselin kameralla varustettu Sony Ericsson Idou

Sony Ericsson Idou

Sony Ericsson on ilmoittanut tuovansa markkinoille vuoden loppupuoliskon aikana uuden Sony Ericsson Idou -koodinimellä kulkevan multimediapuhelimen. Kyseessä on erittäin mielenkiintoinen älypuhelin, joka pyrkii noudattamaan Sony Ericssonin uutta Entertainment Unlimited -ideaa, jossa tavoitteena on yhdistää yhteen laitteeseen muun muassa Walkman-puhelinten musiikkiominaisuudet ja Cyber-shot-puhelinten laadukas kamera.

Sony Ericsson Idou -puhelimen ominaisuusluettelo on jo tässä vaiheessa varsin vakuuttava, vaikka kaikkea ei vielä tiedetäkään. Uutukaisesta tulee löytymään ainakin 12.1 megapikselin kamera, Xenon-salama ja uusi Symbian Foundation -käyttöjärjestelmä, joka tarkoittaa, että puhelimelle on heti tarjolla tuhansia ohjelmia. Kyseessä on siis todella mielenkiintoinen puhelin, joka tulee olemaan yhtiölle varmasti erittäin tärkeä tulevaisuutta ajatellen.

Sony Ericsson Idou

Uutukaisen virallinen mallinimi ja loput ominaisuudet tulevat tarkentumaan myöhemmin. Jääkäämme siis innolla odottamaan, mitä kaikkea Idou tulee tarjoamaan.

Alla vielä lyhyt video uutukaisesta Sony Ericssonin esittelytilaisuudesta, jonka on julkaissut IntoMobile:

3 kommenttia

 1. Onkohan näissä nyt oikeasti niin tiheästi pakattu kenno vai mahdetaankohan tuo pikselimäärä tehdä ohjelmallisesti?
  Jotenki veikkaan, että kohina voi olla jo aikamoinen.

 2. Aikamoinen kohinapesä varamsti on, siitä ollaan varmoja.
  – – –
  5 megapikseliä on jo tarpeeksi kamerakännykän kennolla – ja normaalikäyttäjälle ihan tarpeeksi. Vai kuka tulostaa älyttömän kokoisia julisteita, jotka on otettu kännykällä?

  Saisivat keskittyä pikseleiden sijaan optiikkaan, kennojen kehittämiseen ja optisen zoomin yleistämiseen 🙂 Voiko olla mahdollista, että Nokia on ymmärtänyt pitää ne pikseliluvut 5 megapikselissä ja keskittynyt muihin kameraominaisuuksiin? Nimittäin eipä Nokialta ole herunut oikeastaan mitään kunnollisia ”pikselihirmuja” toistaiseksi – ja onneksi ;-

  – – –

  Miltä kuulostaisi muuten Canonin kännykkä? Jossa olisi vaikka esimerkiksi jonkin Japanilaisen ”paikallisvalmistajan” osaaminen kamerapuolella. Elikkä kännykkä kamerassa eikä kamera kännykässä. Kuulostaisi aika kivalta.

 3. Niin, no eipä tuo Sonykaan kamera valmistajana ihan eilisen teeren poikia ole.

  Tässä kyseisessä puhelimessa on ihan sama kenno kuin sonyn pokkareissa on ja optiikallekin on jätetty muuten ohueen puhelimeen tilaa. Ei megapixelit tuo autuutta, mutta eivät myöskään tee kamerasta välttämättä sen huonompaa.

Kommentointi on suljettu!