Nokia E55 – Ohuen ohut älypuhelin

Nokia E55 hopea

Nokia esitteli tänään alkaneessa Mobile World Congress -tapahtumassa E75-, 6710 Navigator– ja 6720 Classic -mallien lisäksi vielä yhden uutuuden, joka kantaa nimeä Nokia E55. Uutukainen keskittyy E75-mallin tavoin tarjoamaan hyvät viestintäominaisuudet, mutta se pyrkii tavoitteeseen vieläkin kompaktimassa koossa. Yhtiössä kehutaankin uutukaista maailman kätevimmäksi viestinlaitteeksi, josta löytyy hyvä näppäimistö ja paljon ominaisuuksia.

Kokonsa puolesta Nokia E55 on erittäin mielenkiintoinen laite. Se on nimittäin ainoastaan 9.9 millimetriä ohut ja painoakin puhelimelta löytyy vain 98 grammaa. Korkeutta uutukaiselta löytyy 116 millimetriä ja leveyttä 49 millimetriä.

Erittäin kompaktin kokonsa johdosta uutukaiseen ei ole voitu saada mahtumaan täydellistä QWERTY-näppäimistöä, mutta siihen on kuitenkin saatu mahdutettua tavallista numeronäppäimistöä laajempi näppäimistö. Kyseessä BlackBerry-puhelimia muistuttava SureType-näppäimistö, joka perustuu hyvään ennakoivaan tekstinsyöttöön.

Nokia E55 takaa musta

”Nokia E55 tekee viestien lähettämisestä mahdollisimman tehokasta ja näppärää. Käyttötestimme osoittavat, että laitteen näppäimistöä on helpompi ja nopeampi oppia käyttämään kuin perinteisiä puhelinnäppäimistöjä”,  Nokian Devices-yksikön johtaja Kai Öistämö sanoo.

Nokia E55 -mallin ominaisuuksiin kuuluvat HSDPA, HSUPA,WLAN, Bluetooth, 3.2 megapikselin kamera salamalla, A-GPS, microSDHC-muistikorttipaikka ja 3.5 mm:n kuulokeliitäntä. Puhelimen näytöltä löytyy kokoa 2.4 tuumaa ja se tarjoaa 320 x 240 pikselin tarkkuuden.

Monia käyttäjiä miellyttää varmasti myös tieto Nokia E55 -mallin hyvistä toiminta-ajoista. Yhtiössä nimittäin lupaillaan puhelimelle jopa 28 päivän valmiusaikaa. Puheaikaa uutukaiselle luvataan kahdeksan tuntia GSM-verkossa.

Nokia E55 on E75-mallin tavoin varustettu uudella sähköpostikäyttöliittymällä, jonka ansiosta sähköpostin täysipainoinen käyttö onnistuu suoraan puhelimesta. Uutukainen tukee myös N-Gage-pelejä ja sen mukana tulee Nokia Kartat -sovellus ja vaiheittain opastava navigointi kolmeksi kuukaudeksi.

Nokia E55 -mallin toimitusten arvioidaan alkavan vuoden 2009 toisella neljänneksellä. Hintaa puhelimelle tulee 265 euroa ennen veroja.

4 kommenttia

  1. Tämä näyttää hyvältä sekä hinnan, ominaisuuksien että ihan ulkonäönkin suhteen. Huomattavasti mielenkiintoisempi kuin E75 eikä vähiten 100€ halvemman hintansa takia.

    Näppäimistö on ainoa, joka hieman epäilyttää. Uutta kirjainjärjestystä harva viitsii opetella ja automaattiselle tekstinsyötölle en itse ole tähänkään asti viitsinyt ruveta sanoja opettamaan. Voihan tuossa toki olla loistava softa, joka ei perustu niinkään sanojen osaamiseen vaan ”paremman” kirjaimen valitsemiseen kahdesta.

  2. Tuo tulee kyllä hankittua kunhan tulisi nyt ensin kauppoihin..

  3. Jaksaakohan tuota odotella. Olisi saatava puhelin nyt ja ei ole oikein vaihtoehtoina kun tuo E75..

Kommentointi on suljettu!