Nokia E75 QWERTY-puhelin on täällä

Nokia E75 kädessä

Nokia on tänään odotetusti julkistanut Nokia E75 -älypuhelimen, jonka esikuvana on ollut yhtiön mukaan 9300-malli. Uutukaisesta onkin haluttu luoda kompaktin kokoinen laite, josta löytyy hyvä QWERTY-näppäimistö helpottamaan muun muassa viestien kirjoittamista.

”Nokia E75 -mallin esikuva on Nokia 9300, joka oli ensimmäinen pienikokoinen kommunikaattorimme”, Nokian Devices-yksikön johtaja Kai Öistämö sanoo. ”Nokia 9300 -laitteen käyttäjät pitivät kovasti täysimittaisen näppäimistön tuomasta käyttömukavuudesta, mutta he käyttivät paljon myös perinteistä puhelinnäppäimistöä. Uudessa Nokia E75 -mallissa olemme säilyttäneet nämä perustoiminnot ja täydentäneet niitä lukuisilla päivitetyillä ominaisuuksilla. Halusimme tarjota tämän kaiken mahdollisimman toimivassa paketissa.”

Nokia E75 -malli on varustettu täysin uudella sähköpostikäyttöliittymällä, jonka ansiosta sähköpostin täysipainoiseen käyttöön ei enää tarvita tietokonetta. Uusi käyttöliittymä tukee muun muassa kansioita ja HTML-viestejä, ja sen ominaisuuksiin kuuluvat myös laajennettavat näkymät sekä viestien lajittelu päiväyksen, lähettäjän ja viestin koon mukaan. Sähköpostin lisäksi myös kalenterin kehutaan olevan entistäkin parempi.

Nokia E75 punainen

Viestintäominaisuuksien lisäksi Nokia E75 -mallista löytyy HSDPA, WLAN, Bluetooth, A-GPS ja 3.2 megapikselin automaattitarkenteinen kamera. Uutukaisen näyttö on kooltaan 2.4 tuumaa ja se tarjoaa 320 x 240 pikselin tarkkuuden.

Puhelin on myös varustettu N-Gage-ominaisuudella ja sen mukana toimitetaan Nokia Karta -sovellus  ja vaiheittain opastava navigointi kolmeksi kuukaudeksi. Nokia E75 -mallin ominaisuuksiin kuuluu myös Ovi Files, joka mahdollistaa tietokoneelle tallennettujen tiedostojen etähallinnan ja jakamisen silloinkin, kun tietokone on suljettu.

Nokian uudelta QWERTY-puhelimelta löytyy kokoa 11,8 x 50/80 x 14,4  millimetriä ja painoa mukavat 139 grammaa.

Nokia E75 saapuu kauppoihin jo maaliskuussa. Laitteen arvioitu veroton myyntihinta on 375 euroa.

7 kommenttia

 1. muuten kohtalainen mutta näyttö aivan perseestä…
  liian pieni!!!

 2. Josei tosta näytöstä näe, niin kannattaa tyytyä pöytäpuhelimeen…

 3. Nauraa pärskäytin kun näin tuon. Siinä on selkeästi tilaa kasvattaa näytön kokoa siirtämällä NOKIA logoa ylöspäin ja kasvattamalla näyttöä lähemmäs NOKIA logoa – nyt tekstin molemmin puolin on tyhjää tilaa- Tuo on aivan oikeasti todella onnettoman kokoinen näyttö!

 4. Kalle esittää kännykkäsuunittelijan asiantuntemuksella juttuja 😀 Tuskin se siitä logon paikasta ole kiinni saako suurempaa näyttöä mahtumaan…

 5. Näyttöä ei voi S60 v3.X:ssä suurentaa vain yhteen suuntaan, koska kuvasuhde on oltava 4:3.

 6. Jäi E75 hyllyyn.

  Antiikkinen E70 pesee näytön (352×416) resoluutiolla E75:n paskan 320×240 pikselin (QVGA) -leikkinäytön.

  Muuten olisi ollut kiva kapistus.

 7. Näytön koko on varmaan juuri siinä, mitä puhelimelta odottaa ja mitä sillä tekee. Vai ? Mulle riittää mainiosti ……..

Kommentointi on suljettu!