Nokia julkisti 6710 Navigator- ja 6720 Classic -mallit

Nokia 6710 Navigator

Nokian ensimmäisestä Navigator-tuoteperheen puhelimesta on aikaa jo kaksi vuotta ja nykyisessä sarjassakin niitä on vain kaksi kappaletta: 6110 Navigator ja 6210 Navigator, joista ensimmäinen on sarjan vanhin malli. Kuten jo Navigator-nimestä saattaa päätellä, puhelimet pyörivät navigaatio-ominaisuuksien ympärillä.

Tänään Nokia esitteli Navigator-sarjaan uuden tulokkaan, joka on 6710 Navigator.

”Nokia 6710 Navigator -mallin tarjoama navigointiratkaisu edustaa alan ehdotonta huippua. Se sisältää kaikki ne ominaisuudet, joita käyttäjät ovat tottuneet odottamaan navigointilaitteelta. Tämän lisäksi laite tarjoaa yhdistelmälaitteen hyödyt. Olemme halunneet tehdä navigoinnista mahdollisimman helppoa ja tehokasta. Siksi esimerkiksi laitteeseen esiasennetut navigointipalvelut ovat käytettävissä heti, kun se kytketään päälle.” kertoo Nokian Connect-tuotekategorian johtaja Markku Suomi.

Nokia 6710 Navigator sisältää uusimman version Nokia Kartat -sovelluksesta, jonka ominaisuuksiin kuuluu mm. reaaliaikainen auto- ja kävelyopastus. Nokia Kartat -sovellusta on täydennetty myös lukuisilla uusilla ominaisuuksilla, joita ovat esimerkiksi korkealaatuiset ilmakuvat, kolmiulotteiset maamerkit yli 200 kaupungista, maastokartat, sääpalvelut, matkailu- ja tapahtumaoppaat sekä liikenne- ja turvallisuusvaroitukset. Muita navigointia helpottavia toimintoja ovat erillinen navigointinäppäin, karttojen tarkennusta helpottava kosketusalue sekä ulkokäyttöön optimoitu suuri näyttö.

Navigaattoripuhelimen mukana tulee tietysti autoteline, joka on malliltaan CR-111. Nokia 6710 Navigator  -mallin ominaisuudet ovat lyhyesti seuraavat: 5 megapikselin Carl Zeiss -optiikalla varustettu kamera kaksoisLED-kuvausvalolla, 2,6 tuuman QVGA-tarkkuuden näyttö, 3,5 mm:n kuulokeliitäntä, microSD-korteilla laajennettavissa oleva muisti, HSDPA- ja WLAN-yhteydet sekä tietysti A-GPS. Nokia 6710 Navigator on mitoiltaan 104.8 x 50.1 x 14.9 millimetri ja painoa siltä löytyy 117 grammaa.

Nokia 6710 Navigatoria voi odottaa kauppojen hyllyille vuoden kolmannella neljänneksellä. Hintaa uutukaiselle kertyy ennen veroja 300 euroa.

Nokia 6720 Classic

Nokia 6720 Classic edustaa Nokian keskiluokkaa. Uudessa keskiluokan täydentäjässä on 5 megapikselin kamera kaksoisLED-kuvausvalolla ja Carl Zeiss -optiikalla, 2,2 tuuman QVGA-näyttö, 3,5 mm:n kuulokeliitäntä, A-GPS sekä HSDPA-yhteydet. 6720 Classicin mukana tulee 1 gigatavun microSD-kortti täydentämään 45 megatavun sisäistä muistia. Uutukainen on myös Nokian ensimmäinen malli, jossa on aktiivinen kohinanvaimennus. Tämä parantaa Nokian mukaan huomattavasti äänenlaatua poistamalla taustahälyä. Nokia 6720 Classic -mallin mitat ovat 110 x 45 x 14 millimetriä ja painoa siltä löytyy 110 grammaa.

Nokia 6720 Classic saapuu markkinoille tämän vuoden toisella neljänneksellä 245 euron (ennen veroja) hintaan.

Nokia 6720 Classic