Nokian ohjelmistokauppa on Ovi Store

Nokia Ovi Store

Nokia on vihdoin esitellyt oman ohjelmistokaupan, joka tulee tarjoamaan sisältöä Nokian Series 40– ja S60-laitteille. Kyseessä on Applen App Storea muistuttava palvelu, mutta pelkästään kopioimaan Nokia ei ole lähtenyt, vaan yhtiössä on pyritty tuomaan palveluun myös uusia ideoita, jotka muun muassa tarjoavat sisällöntuottajille paremmat mahdollisuudet palvelujensa kohdentamisessa.

Nokia Ovi Storen innovatiivisiin ominaisuuksiin kuuluvat käyttäjien sosiaalisten kontaktien ja fyysisen sijainnin hyödyntäminen. Niiden avulla palvelu saadaan mukautumaan käyttäjän tarpeisiin ja sisällöntuottajat ja sovelluskehittäjät voivat kohdentaa tuotteensa tarkasti haluamilleen käyttäjäryhmille ja hyödyntää liiketoiminnassaan Nokian laitteiden maailmanlaajuista suosiota.

Yhtiössä kehutaan uuden Ovi Store -ohjelmistokaupan yhdistävän parhaat ominaisuudet nykyisistä sisältöpalveluista, joita ovat esimerkiksi Download!, MOSH ja WidSets. Se laajentaa Ovi-palveluja tarjoamalla käyttäjille juuri heidän kannaltaan merkityksellisiä tuotteita ja palveluja. Ovi Storen tarjontaan kuuluvat muun muassa sovellukset, pelit, videot, widget-pienoisohjelmat, podcast-lähetykset ja sijaintipohjaiset palvelut.

Nokia N97 Ovi Store

”Ovi Store on ainutlaatuinen palvelu, joka tarjoaa käyttäjille palveluja heidän sosiaalisten verkostojensa ja kulloisenkin olinpaikkansa perusteella. Tämä tuo uuden sukupolven mediapalvelut miljoonien ihmisten ulottuville eri puolilla maailmaa”, sanoo johtaja Tero Ojanperä Nokian Services-yksiköstä. ”Ovi Store yhdistää Nokian voimavarat yhteistyökumppaneidemme vahvuuksiin. Tuloksena on älykäs palvelu, joka muuttaa mobiilisisällön hankkimisen ja hyödyntämisen entistä helpommaksi, hauskemmaksi ja ennen kaikkea mielekkäämmäksi.”

Nokian Ovi Store -palvelun ovet avautuvat Series 40- ja S60-laitteiden käyttäjille toukokuussa. Nokia N97 on ensimmäinen puhelin, jossa on valmiina Ovi Store -palvelun helppokäyttöinen ja selkeä käyttöliittymä.