Windows Mobile 6.5 tarjoaa uudistuneen käyttöliittymän, ohjelmistokaupan ja paljon muuta

Windows Mobile 6.5

Microsoft on vihdoin esitellyt virallisesti pitkään huhuissa pyörineen Windows Mobile 6.5 -käyttöjärjestelmän, jonka tärkeimpiä uudistuksia ovat ohjelmistokauppa, uusi käyttöliittymä ja uudistunut Internet Explorer -nettiselain. Uusi versio vie Microsoftin mobiilikäyttöjärjestelmää selvästi parempaan suuntaan tarjoten muun muassa huomattavasti paremmin suunnitellun käyttöliittymän, jonka käyttö onnistuu helposti myös sormilla ilman tikkua.

Windows Mobile 6.5 -käyttöjärjestelmän näkyvin uudistus on käyttöliittymä, jota on pyritty muokkaamaan paremmin sormille soveltuvaksi. Aiemmin yhtiön mobiilikäyttöjärjestelmät ovat nojanneet pitkälti tikun käyttöön, mutta uuden version myötä tilanne muuttuu. Nyt muun muassa kotinäkymän, yhteystietojen ja monien muiden toimintojen käyttö onnistuu ilman tikkua.

Yhtiö on myös parannellut Internet Explorer -nettiselainta, joka tarjoaa muutamia mukavia uudistuksia. Uusiin ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa zoomaamista helpottava palkki ja JavaScript– ja Flash-tuet. Selaimella pitäisi siis periaatteessa onnistua esimerkiksi YouTube-sivuston aukaiseminen ilman ongelmia.

Windows Mobile 6.5 tulee myös tarjoamaan oman ohjelmistokaupan, joka kantaa nimeä Marketplace. Se tarjoaa käyttäjille helpon ja nopean tavan selata ja ladata uusia ohjelmia puhelimiinsa. Marketplace tulee löytymään kaikista Windows Mobile 6.5 -puhelimista.

Ikävä kyllä Microsoft on ilmoittanut, että nyt myynnissä oleville Windows Mobile -laitteille ei tulla tarjoamaan päivitysmahdollisuutta uuteen versioon. Yhtiöstä kerrotaan kuitenkin, että uudet puhelimet, kuten HTC Touch Diamond2 ja Touch PRO2 tulevat olemaan päivitettävissä uuteen versioon.

Lähde: IntoMobile & Gizmodo

1 kommentti

  1. YouTuben ”PC-versio” toimii IE6 Mobilessa täysin. Muutenkin selain on ”ihan eri galaksilta” verrattuna aiempaan IE Mobileen, joka monessa puhelimessa oli korvattu Opera 9.5:lla.

    Nyt puolestaan IE on parempi kuin Opera. Selain scrollaa nopeasti ja zoomi toimii loogisesti. Se myös integroituu WM6.5:n today screeniin. Jopa iPhonea käyttävä ystäväni joutui myöntämään, että selain on hyvä. 🙂

    VESKU

Kommentointi on suljettu!