HTC Touch PRO2 – QWERTY:llä varustettu kosketusnäyttöpuhelin

HTC Touch PRO2

Älypuhelinvalmistaja HTC esitteli MWC:ssä Touch Diamond2 -mallin lisäksi myös Touch PRO2 -älypuhelimen, jonka keskeisiä ominaisuuksia ovat suuri kosketusnäyttö ja kokonainen QWERTY-näppäimistö. Uutukainen on Touch Diamond2 -mallin tavoin varustettu  TouchFLO 3D -käyttöliittymällä, joka on integroitu Windows Mobile 6.1 -käyttöjärjestelmään entistäkin tiiviimmin.

HTC Touch PRO2 on suunnattu bisneskäyttöön, josta kielivät sen kirkas 3.6 tuuman VGA-näyttö ja hyvä QWERTY-näppäimistö. Puhelin on siis omiaan esimerkiksi henkilölle, joka tarvitsee käytössään paljon sähköpostia ja haluaa myös kirjoittaa pitempiäkin viestejä puhelimellaan.

Uutukainen on ensimmäinen puhelin, joka on varustettu HTC:n uudella Straight Talk -teknologialla. Se yhdistää sähköposti-, puhelu- ja kaiutinpuhelutoiminnot. Käyttäjä voi siirtyä saumattomasti sähköpostin käytöstä puheluun tai kokouspuheluun, jolloin mistä tahansa paikasta tulee kokoushuone. Straight Talkin kehutaan olevan niin hyvä, että sen kaiutinpuhelun käyttökokemus tuo mieleen pääkonttoreiden kokoushuoneet. Erinomainen äänentoisto saadaan aikaan muun muassa epäsymmetrisillä kaiuttimilla ja edistyksellisellä häiriöäänten vaimennuksella. Touch Pro2 muuttuu automaattisesti kokoushuoneen kaiutinpuhelinjärjestelmäksi, kun se käännetään ympäri.

HTC Touc PRO2 takaa

HTC Touch PRO2 -mallin muita ominaisuuksia ovat HSDPA, GPS, WiFi, Bluetooth, 3.2 megapikselin automaattitarkenteinen kamera, VGA-kamera ja microSD-muistikorttipaikka. Käyttöliittymän jouhevuudesta huolehtii 528 megahertsin prosessori ja 512 MB:tä ROM- ja 288 MB:tä RAM-mustia.

Puhelimen mitat ovat 116 x 59.2 x 17.25 millimetriä. Uutukainen painaa 175 grammaa, joten kyseessä ei ole mikään kovin kevyt puhelin.

HTC Touch Pro2 tulee saataville alkukesästä.

14 kommenttia

 1. Varmaan on ihan aiheellista mainita vielä se, että molemmat (diamond 2 ja tämä) sisältävät oikeuden päivittää windows mobile 6.5:n, kunhan se vaan tulee levitykseen.

  On tämäkin sangen mielenkiintoinen puhelin. Menee ehdottomasti harkintaan seuraavaksi puhelimeksi.

 2. Melko vihasesti näyttää N97:ltä auki ollessaan, ominaisuudet vaan jäävät taakse.

 3. Siis tuossa jää ominaisuudet taakse n97:aan verrattuna???

 4. Näyttää N97:lle?! Kylläpäs vitsin murjaisit! Näyttää htc:n tytnille, jolta N97 näyttää!

 5. Ai että miten häviää? Tää on painavampi, isompi, ei sisäistä muistia ja heikompi pääkamera. Lisäksi vielä tuo winmo-wamma. Ristiohjainkin unohtunu suunnittelupöydälle.

 6. Tuo kamerasössötys on kyllä kummaa! Aina kun joku muu, kuin Nokia julkaisee paljon pixeleitä omaavan kamerapuhelimen, se on kamala juttu, kun optiikka on niin huonoa. Sitten kun Nokialta tulee sellainen, se onkin yllättäen hyvä ja positiivinen juttu! Pieni ristiriita?

  Ja tuosta winmo- vammasta voidaan olla montaa mieltä… Minusta windows mobile on parempi kuin symbian.

 7. Eikä tuo ole isompi muuten, kuin on vain vähän pidempi. N97: 55.3 x 117.2 x 18.25 mm; Touch 2: 59.2 x 116 x 17.25 mm. Painoa touch pro 2:lla on hieman enemmän 175 g vs. N97:n 150 g. Kannattaisiko ehkä tarkistaa faktat ennen kuin alkaa toitottamaan angstejaan kaikelle kansalle.

  Näyttökin on Touch 2:ssa tarkempi! Että silleen.

 8. Pro2 ja N97 ovat hyvin erityyppisiä puhelimia. Testasin molempia ja suurin ero on siinä, että N-sarjalainen on positioitu kuluttajapuhelimeksi kolmen rivin näppäimistöllä ja hieman paremmalla kameralla. Liukusysteemi on erillisellä tuella varustettu, kun HTC on integroinnut kaiken saranaan.

  Pro2 on power userin ja ammattilaisen työpuhelin ihan eri planeetalta olevalla viiden rivin näppäimistöllä, isommalla näytöllä ja paremmalla näyttöresoluutiolla. Prossu on tehokas ja pyöritti käyttistä samaan tapaan sujuvasti kuin Touch HD:ssa. Pro2 painaa enemmän kuin N97, mutta se ei ole samaan tapaan ”muovinen”. Kun näytön koko kasvaa ja laitteesta tehdään mekaanisesti vahva, niin myös paino kasvaa väistämättä.

  Laitteessa on myös ruudun alalaidassa zoom bar, joka toimii sovelluksissa ja mm. selailussa näppärä. Sen saa myös kytkettyä pois. Iso kaiutin on luurin takakannessa ja toimi ihan ok.

  Suosittelen, että kokeilette WM6.5:n ennen kuin lähdette ihan hirveesti arvostelemaan. 🙂 Tietysti jos on periaatteellisia ongelmia hyväksyä Microsoftin yhdessä kumppaneidensa tekemiä juttuja, niin sitten en voi asialle mitään.

  Teemun jutussa oli pieni bugi: Pro2:ssa on WVGA (800×480) näyttö eikä VGA.

  Xperia ja nykyinen Pro saa Pro2:sta kovan haastajan, mutta myös Samsungilla on keittiössä luureja uunissa kypsymässä…

 9. mielnkiintoinen luuri kyllä olisi tuo. nyt itselläni käytössä touch pro ykkönen ja mietin että olisikohan tuo vaihtamisen arvoinen.. aikaisemmin omistin tytn ii:sen ja sama ongelma oli nykyisen tp:n kanssa. silloin vaihto kyllä kannatti. nokian e90 kokeilin pari kuukautta sitten ja tuntui todella kömpelöltä, kun on tottunut näihin winmo luureihin.

  mutta mutta.. ainoat syyt miksi vaihtaisin tähän uuteen tp2:seen tp1:sestä olisi isompi ja kääntyvä näyttö. onko mielipiteitä kannattaako vaihto? onko kukaan kokeillut tp2:sta missään?

 10. Olen käyttänyt päivän verran TP2:sta ja suurin ero TP1:een on koko. Laite on hieman isompi fyysiseltä kooltaan jo pelkästään isomman näytön takia. Isompi näyttö tekee sormikäytöstä miellyyttävämpää ja fontti on myös isompi vaikka tarkkuus kasvoikin 800×480. Näytön herkkyys oli myös kasvanut.

  WM6.5 tuo uutta ja näin myös TP2 betalaitteen WM6.5:lla mutta en muuta kuin testannut sitä. Sen sijaan käytin Diamond2:sta WM6.5:lla ja hyvältä tuntui.

  HTC on muokannut TP2:een pieniä bisnesominaisuuksia ja paljon puhelinkonfferensseja pitävälle TP2 on kuin nenä naamaan.

  Puhelin oli laadukas kuten jo yllä totesin. Itse olin täysin myyty ja jään mielenkiinnolla odottamaan haastajia.

  Kyllä TP2 on TP1:een verrattuna kehittynyt jälleen reippaasti. HTC on noussut vauhdilla maailman ykkösvalmistajien joukkoon.

 11. Ollut TP2 käytössä nyt kesän ja hyvä laite ollut, hyvä käyttis, laadukkaita kuvia, kekseliäitä ideoita kommunikointiin (viestin voi lähettää useasta paikasta, kontaktihenkilöiden kuvat tulee FBstä, jos kaveri siis siellä etc)
  Mutta yksi ongelma vaivaa, kun on kirjoittamassa SMSää ja tulee puhelu, tai jättää puhelimen hetkeksi ja se menee säästötilaan, niin kirjoitettu viesti katoaa kun esim.se puhelu loppuu niin ei pääse jatkamaan kirjoitusta, ärsyttävää kyllä, ei siis voi vastata puheluun kesken tekstaria… TyTN2 toimi kyllä ok tässä…
  Liekkö bugiin tullut korjausta?

 12. Paljonko tollanen HTC Touch2 Pro suunillee tulee sitte maksamaan?

 13. Neljäsataa maksoi Verkkokaupassa. Viime viikolla ostin. TytN oli mulla kolme vuotta. Sitten alkoi pätkiä. Siis puhelin.

 14. HTC Touch Pro 2 = siinä EI ole multimedia-ominaisuutta, mikä unohtui tarkistaa ostaessani sen. Luulin ilmanmuuta,että se ominaisuus on kaikissa puhelimissa. Muuten OK puhelin.

Kommentointi on suljettu!