Samsungilta suurella kosketusnäytöllä varustettu Omnia HD -multimediapuhelin

Samsung Omnia HD

Korealainen Samsung esitteli Mobile World Congress -tapahtumassa huippuluokan Omnia HD -kosketusnäyttöpuhelimen, jossa pyörii Nokia 5800 XpressMusic– ja N97-malleista tuttu Symbian S60 5th Edition -käyttöjärjestelmä. Yhtiö mainostaa uutukaista täydellisenä multimediapuhelimena, joka tarjoaa muun muassa erittäin suuren näytön ja mahdollisuuden nauhoittaa 720p-tasoista videokuvaa.

Omnia HD on Samsungin ensimmäinen Symbian-pohjainen kosketusnäyttöpuhelin. Ensimmäinen Omnia-malli perustui Windows Mobile 6.1 -käyttöjärjestelmään, joten yhtiö on tehnyt uuden version kanssa täyskäännöksen.

Uutukaisen mielenkiintoisin ominaisuus on kenties sen kahdeksan megapikselin kamera, jolla pystyy paitsi ottamaan tarkkoja kuvia mutta myös tallentamaan erittäin hyvälaatuista videokuvaa. Kameran maksimiresoluutio on nimittäin huimat 1280 x 720 pikseliä videokuvaa tallennettaessa. Kameran muita ominaisuuksia ovat muun muassa automaattitarkennus, kuvanvakain, kasvojentunnistustekniikka ja salama. Kuviin on mahdollista lisätä myös paikkatietoja.

Samsung Omnia HD

Puhelimen multimediaominaisuudet ovat myös varsin vakuuttavat. Uutukainen osaa nimittäin toistaa muun muassa RealVideo- WMV-, DivX- ja XviD-tiedostot, joten videoiden katselu laitteella on helppoa laajan formaattituen ansiosta. Puhelimesta löytyy tietenkin myös musiikkisoitin ja FM-radio.

Samsung Omnia HD -mallin näyttö on kooltaan 3.7 tuumaa ja se tarjoaa 360 x 640 pikselin tarkkuuden. Näyttö on toteutettu OLED-tekniikalla.

Uutukaisen muita ominaisuuksia ovat HSDPA, HSUPA, 16 gigatavun sisäinen muisti, microSDHC-muistikorttipaikka, WiFi, Bluetooth ja GPS. Puhelimesta löytyy myös DNSe ja 5.1-ääni.

Omnia HD saapuu Pohjoismaissa kauppoihin kesällä.

Lähde: PhoneARENA

4 kommenttia

  1. tästä voisi ottaa nokia mallia… ei taida nokia enään pystyä edes kopioimaan toisten keksimiä ideoita.

  2. Hieman ihmetyttää tämä Samsungin nimivalinta. Omniahan oli WM6.1 ja Omnia HD onkin Symppari. Aiheuttaa varmasti pientä sekaannusta ja yllätyksiä. Samsung ei ole missään nimessä luopumassa Windows Mobilesta ja heiltä on tulossa melkoinen lineuppi Windows-puhelimia tänä vuonna, mutta niistä en voi kertoa vielä lisää.

    VESKU

  3. Tulin hankkineeksi tuon omnia windows mobile version ja täytyy heti kättelyssä todeta jatkossa taidan hankkia puhelimen puhelimena… sen verran hankalaa on vehkeen käyttö. Paljon myös peruspuhelimista tuttuja toimintoja puuttuu.

    Kaikken suurin vika vempaimessa on kuitenkin sen näyttö tai oikeastaan ulkona näytön puute, sillä omnian näytöstä ei näe ulkona päiväsaikaan mitään ellei taivas satu olemaan täydessä pilvessä. Auringon paisteella lätyskän voi sammuttaa ja tunkea taskuun.

  4. Edellä oleva paatos koskee vain Omniaa, Omnia HD:n näyttö on täysin eri maata. Sitä voi katsoa jopa täysin sivusta ilman että näyttö menettää kirkkauttaan kuten esimerkiksi monet TFT-näytöt tekevät – ja lähes kaikki kännykkänäytöt. Ehdottomasti paras näyttö mitä olen missään puhelimessa tähän asti nähnyt!

Kommentointi on suljettu!