HTC esitteli Androidiin perustuvan Magic-älypuhelimen

HTC Magic Android

Windows Mobile -pohjaisten Touch PRO2– ja Touch Diamond2 -mallien lisäksi taiwanilainen HTC esitteli Barcelonan MWC-tapahtumassa myös yhden Google Android -käyttöjärjestelmään pohjautuvan kosketusnäyttöpuhelimen. Kyseessä on Magic-mallinimellä kulkeva puhelin, joka suuntaa myyntiin Euroopan matkapuhelinmarkkinoille. Ikävä kyllä vielä on epäselvää, tuleeko puhelin saapumaan jossain vaiheessa myös Suomeen. Aluksi HTC Magic suuntaa yksinoikeudella Vodafone-operaattorin kautta Iso-Britanniaan, Espanjaan, Saksaan ja Ranskaan. Puhelin tulee myyntiin myös Italiassa, mutta ei Vodafone-yksinoikeudella.

Uutukaisessa on selvästi nähtävissä yhtäläisyyksiä T-Mobile G1 -malliin, mutta erojakin löytyy. Suurin ero on fyysisen QWERTY-näppäimistön puuttuminen, joka tarkoittaa, että kirjoittamisessa tullaan turvautumaan virtuaaliseen näppäimistöön.

HTC Magic -mallin sisuksista löytyy jo useista yhtiön puhelimista tuttu Qualcommin 528 megahertsin prosessori ja 512 MB:tä ROM- ja 192 MB:tä RAM-muistia.

HTC:n uuden Android-puhelimen ominaisuuksia ovat HSDPA, GPS, Bluetooth, WiFi, 3.2 megapikselin automaattitarkenteinen kamera ja microSD-muistikorttipaikka. Uutukaisen näytöltä löytyy kokoa 3.2 tuumaa ja sen tarkkuus on 320 x 480 pikseliä.

Uutukainen on kooltaan 113 x 55 x 13.65 millimetriä ja se painaa 118.5 grammaa.

5 kommenttia

 1. Toivottavasti tulisi piakkoin suomeenkin myyntiin. Ja myös ilman operaattorikytkyä.

 2. Miks tuola alareunasa pitää olla tuommonen koukku?!

  1. Estää tehokkaasti kosketusnäytön vaurioita kun näyttö on alaspäin pöydällä. Oli hyvksi myös muissa puhelimissa.

 3. Ihan siisti kuvissa, mutta jotenki persauksessa tuntuu kutinaa, että tuo näyttää kädessä melko halvalle, muoviselle ja lelumaiselle.

 4. Vaikka mielipiteeni on hieman ”biased”, niin pitää todeta, että koko ”Android-huuma” oli melkoinen pettymys MWC:ssä. Tämäkin luuri tuntui kädessä jotenkin ”viime vuotiselta”. Messuilta ei löytynyt mitään, joka olisi saanut sanomaan ”Wow!”. HTC:n osastolla Android oli omassa nurkassaan ja jäi täysin Windos-puhelimien varjoon.

  Android kyllä erottuu muista omalla tyylillään (väri?), mutta ei siinä ole mitään ihmeellistä. Vähän jäi sellainen maku, että kun Googlen brändi on niin kova, niin tämänkin pitäisi olla jotakin todella ihmeellistä. iPhone oli aikoinaan kova juttu, mutta samaa en voi sanoa Androidista.

  Nähtäväksi jää millaista softaa puhelimelle tulee. Ja millaisia palveluita sille tehdään. Kyllähän luuri toimii ”ihan ok”, joten sillä on mahdollisuutensa. Nyt kyse on vain siitä, että hinta saadaan puristettua alas ja markkinointi jauhamaan.

  VESKU

Kommentointi on suljettu!