Matkapuhelimiin yhtenäinen laturistandardi vuoteen 2012 mennessä

Nokia laturi

Maailman suurimmat matkapuhelinvalmistajat ja operaattorit ovat sopineet yhteisestä laturistandardista, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että mukana olevien valmistajien matkapuhelimista löytyy tulevaisuudessa samanlainen laturiliitin. Yhtenäinen liitin on suuri voitto muun muassa kuluttajille ja luonnolle, koska uuden laturistandardin kerrotaan kuluttavan jopa 50 prosenttia vähemmän virtaa ja samalla yhteinen liitin vähentää latureiden määrää.

Uusi standardi kulkee lyhenteellä UCS (universal charging solution) ja se tulee käyttämään hyväkseen micro USB -liitintä. Yhtenäinen liitin on tarkoitus saada osaksi puhelimia vuoteen 2012 mennessä, joten ihan heti hyvästä uudistuksesta ei päästä nauttimaan.

Mukana projektissa ovat NokiaSamsungLGSony Ericsson, Motorola, AT&T, Vodafone, Orange, T-Mobile, Telefónica, Telstra, Telenor, Hutchison’s 3, KTF, Telecom Italia, mobilkom Austria ja Qualcomm.

Huomattavaa on, että listalta puuttuvat esimerkiksi HTC ja Apple, joista jälkimmäinen tulee tuskin liittymään mukaan kovin pian. HTC:n poisjäänti sen sijaan ihmetyttää enemmän.

Lähde: UnwiredView

2 kommenttia

  1. Hyvä juttu. Kätevämpi muutenkin, kun puhelimen kyljet eivät ole reikiä täynnä, vaan micro-USB:n kautta kulkee sekä virta että data.

    PS. Kuvassa voisi olla micro-USB laturi. 😉

  2. Hienoa! Hyviä uutisia. Itse olen kanssa tykästynyt tuohon mini-usb-ratkaisuun, koska samaa liitintä käytetään monissa muissakin laitteissa, joten ei ole niin tarvinut kantaa laturia mukana jos sattuu reissussa akku loppumaan.
    Tuo micro-usb taitaa olla se pienin malli, niin toivottavasti sama liitin yleistyy myös muissa laitteissa.

Kommentointi on suljettu!