Nokia lainaa 500 miljoonaa euroa kehittääkseen Symbian-puhelinten kilpailukykyä

Maailman suurin matkapuhelinvalmistaja Nokia on sopinut Euroopan investointipankin (EIB) kanssa 500 miljoonan euron lainasta. Yhtiö käyttää rahat ohjelmistotyöhön ja tuotekehityshankkeisiin, jotka liittyvät vahvasti Symbian-puhelinten kilpailukyvyn parantamiseen. Laina-aika on viisi vuotta.

Nokia uskoo, että kehitystyöstä hyötyy myös uusi Symbian-säätiö, joka aloittaa toimintansa kesään mennessä. Symbian-säätiön tarkoituksena on yhdistää eri Symbian-käyttöliittymät yhteen. Käytännössä tämä tarkoittaa, että S60, UIQ ja MOAP(S) yhdistyvät yhdeksi avoimeksi matkaviestimien ohjelmistoalustaksi. Säätiössä Nokian lisäksi mukana ovat muun muassa LG Electronics, Motorola, Samsung ja Sony Ericsson.

Mielenkiintoista nähdä, mitä Nokia todella hakee näin suurella lainalla. Yhtiöllä kun luulisi olevan jo omastakin takaa rahaa käytössä ihan kiitettävästi. Jotain uutta ja mullistavaa on kenties työn alla?

Lähde: Nokia

3 kommenttia

  1. Siinä onkin tosi paljon tekemistä! Parasta olisi aloittaa koko homma alusta!

  2. Saisi ollakkin jotain mullistavaa. Muuten Nokia putoaa, ellei Symbiania saa jotenkin muutettua tai kokeilisi jotain toista käyttöjärjestelmää.

Kommentointi on suljettu!