Windows-kännyköistä 80% HTC:n käsialaa

HTC logo

Microsoft kertoi Mobile World Congressissa, että Windows Mobile -puhelimia on myyty 50 miljoona kappaletta. Microsoftin edustajan jälkeen HTC ilmoitti myyneensä 40 miljoonaa Windows Mobile -puhelinta. Jokainen meistä voikin laskea, että HTC on yllä olevien lukujen valossa myynyt 80% kaikista Windows Mobile -puhelimista.

Näyttää siis siltä, että HTC:n ansiosta Windows Mobile on pärjännyt markkinoilla. Toisaalta, HTC on painottunut selvästi Windows Mobile -alustaan eikä suurelle osalle sen puhelimia ole juurikaan kunnon kilpailijoita. Tilanne saattaa toki muuttua, sillä muutkin valmistajat ovat alkaaneet lisäämään Windows Mobile-tarjontaansa. Esimerkiksi LG ilmoitti MWC:ssä painostavansa Windows Mobileen tulevissa älypuhelimissaan.

Kenties muutkin valmistajat innostuvat Windows Mobilesta, kun Microsoft on alkanut kehittämään enemmän mobiilikäyttöjärjestelmäänsä. Tuleva Windows Mobile 6.5 näyttää paljon paremmalta kuin vanhemmat, kynävaateliaat versiot. Ja tuskin uusi ohjelmistokauppakaan huonontaa myyntiä, päinvastoin.

Lähde: Tietokone

1 kommentti

 1. Tämä 80% on hyvin luonnollista, kun ottaa huomioon Windows Mobilen historian. HTC on ollut mukana tekemässä luureja alusta asti ja heidän Windows-puhelimet ovat myös hyviä. Vaikka brändi on tuntematon Suomessa, niin samaa ei voi sanoa maailmalta. Lisäksi HTC:n puhelimia on myyty myös muiden brändien alla, kuten suomessakin Qtek-nimellä. Mm. Hollannissa HTC:n Diamond on myynnyt paremmin kuin iPhone.

  Tätä lukua tosin vääristää hieman se, että loppuvuodesta markkinoille tuli erittäin hyvin myyviä Windows-puhelimia mm. Sony Ericssonilta Xperia ja Samsungilta Omnia. Näiden joulumyyntiluvut eivät vielä ole näissä luvuissa. Suomessakin nämä ovat suurimmat merkit.

  On mielenkiintoista nähdä miten LG:n uudet luurit myyvät. Samoin Samsungilta on tulossa mielenkiintoisia Windows-puhelimia. Myös PC-valmistajat Asus ja Acer tulevat vahvasti älypuhelinmarkkinoille.

  Älypuhelinmarkkinat voidaan jakaa karkeasti kolmeen porukkaan:
  1. Perinteiset puhelinvalmistajat, kuten Samsung, Nokia, MMotorola, …
  2. PC-valmistajat: HP, Toshiba, Apple, …
  3. Aasian ihmeet: HTC, Asus, Acer, Eten, …

  Seuraavat pari vuotta tulevat olemaan melkoista hämmentämistä. Älypuhelinmarkkina (avoimet luurit) tulevat kasvamaan rajusti ja samalla perinteiset feature phonet katovat kehittyville markkinoille. Tästä kakusta kaikki haluavat saada palansa. Ja kun vielä samalla softan ja ennen kaikkea palveluiden (pilvestä) merkitys kasvaa, niin on vaikea veikata voittajia. Se on selvää, että kaikki eivät selviydy vaan tapahtuu konsolidoitumista teollisuuden alan eri tasoilla.

  VESKU

Kommentointi on suljettu!