LG:llä suunnitteilla aurinkopaneelilla varustettu puhelin

LG Aurinkopaneelipuhelin

Samsung ei ole Blue Earth -ekopuhelimensa kanssa ainut valmistaja, joka on tuomassa markkinoille aurinkopaneelilla varustettua puhelinta. LG:llä on nimittäin samoja suunnitelmia ja yhtiö itse asiassa esittelikin aurinkopaneelilla varustetun puhelimen Mobile World Congress -tapahtumassa, joka on kuitenkin jäänyt jostain syystä Samsungin vastaavan ratkaisun varjoon.

LG:n uutukaisella ei ole vielä nimeä, eikä sen ominaisuuksistakaan tiedetä vielä kovinkaan paljoa. Yhtiö paljastaa kuitenkin, että aurinkopaneelin avulla voi kerätä kymmenessä minuutissa kolmen minuutin verran puheaikaa. Nopeasti laskettuna tunnin aikana akkuun kerääntyy virtaa 18 minuutin mittaisen puhelun verran. Aurinkopaneelin avulla ei siis saavuteta kovinkaan suurta hyötyä, mutta vähäinenkin hyöty on tyhjää parempi.

Tulevaisuudessa LG tulee panostamaan paljon ympäristöystävällisyyteen. Yhtiö tulee muun muassa esittelemään ympäristöystävälliset pakkaukset koko matkapuhelinmallistolleen tänä vuonna. Uusissa pakkauksissa käytettään soija-pohjaista mustetta ja kierrätyspaperia.

Yhtiön aurinkopaneelipuhelimesta kuullaan mitä ilmeisemmin lisää myöhemmin. LG ei ole kertonut milloin puhelinta voidaan odottaa myyntiin.

Lähde: LG