Nokia N95 analysoi hengityksen ja kertoo mahdollisista sairauksista

Nokia N95 AND

Isossa-Britanniassa toimiva nanoteknologiaan erikoistunut Applied Nanodetectors -yhtiö on kehittänyt yhteistyössä maailman suurimman matkapuhelinvalmistajan kanssa Nokia N95 -mallista prototyyppiversion, joka osaa analysoida ihmisen hengityksen. Erikoisversio N95-mallista pystyy muun muassa tunnistamaan hengityksessä olevat CO2-, NOx- ja NH3-kaasut ja niihin perustuen se pystyy kertomaan käyttäjälle mahdollisista sairauksista.

Puhelin on varustettu AND-sirulla ja sen näytön yläpuolella on sensori, joka tunnistaa hengityksessä olevat kaasut. Näiden avulla puhelin pystyy laskemaan useita tietoja hengityksestä ja keräämään tarvittavat tulokset, joita se vertaa lopuksi valmiisiin tuloksiin yleisistä ja tunnetuista sairauksista. Tunnistamistoiminnon sanotaan jäljittelevän sormenjälkien analysointia.

Applied Nanodetectors on kertonut, että sen tarkoituksena on markkinoida N95-mallin erikoisversiota operaattoreiden kautta Japanissa ja Euroopassa. Vielä on kuitenkin epäselvää, kuinka laajasti puhelinta tullaan myymään ja mihin hintaan.

Lähde: UnwiredView