Nokia jatkaa kulujen leikkaamista – Yhtiö esitteli vapaaehtoisen eropaketin

Nokia työntekijä

Nokian toimintojen tehostaminen ja markkinatilanteeseen sopeuttaminen jatkuu. Vain joitakin viikkoja sitten yhtiö kertoi Jyväskylän toimipisteen sulkemisesta ja Salon tehtaassa aloitettavista lomautuksista. Nyt Nokia sen sijaan esitteli useita vapaaehtoisia paketteja, joilla pyritään vähentämään henkilöstökuluja. Esitys sisältää maailmanlaajuisen, vapaaehtoisen eropaketin, lyhytaikaisten palkattomien vapaiden ja sapattivapaiden laajemman käytön sekä kannustuksen lomarahojen muuttamiseen vapaa-ajaksi.

”Työntekijöiltä ja heidän edustajiltaan saadut ideat henkilöstöön liittyvien kulujen vähentämiseksi ovat olleet kannustavia. Olemme tarkastelleet niitä ja nyt julkistamme vapaaehtoisjärjestelyjä, jotka voivat edesauttaa kulurakenteen sopeuttamista tämänhetkiseen markkinaympäristöön. Jos ne osoittautuvat menestyksellisiksi, vapaaehtoisuuteen perustuvat järjestelyt pienentävät muiden henkilöstövähennysten tarvetta,” sanoo Nokian henkilöstöjohtaja Hallstein Moerk.

Nyt esitelty eropaketti on maailmanlaajuinen ja tarjolla kaikille työntekijöille, lukuun ottamatta tehdastyöntekijöitä ja johtoa. Eropaketin yksityiskohdat noudattavat maakohtaisia käytäntöjä ja lainsäädäntöä. Tietokone.fi-sivuston mukaan eropaketin suuruus riippuu työntekijän palvelusvuosista yhtiössä. Suomessa tarjolla on enintään 15 kuukauden palkka. Vapaaehtoinen eropaketti on tarjolla korkeintaan 1 000 työntekijälle maaliskuun alusta korkeintaan toukokuun loppuun.

Eropaketin lisäksi yhtiö tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuuden esimerkiksi lyhytaikaiseen palkattomaan vapaaseen ja tulee kannustamaan lomarahojen muuttamista vapaa-ajaksi.

1 kommentti

Kommentointi on suljettu!