Nokia työstää tuplaydinprosessorilla varustettua minitietokonetta?

Nokia Minitietokone

Maailman suurimman matkapuhelinvalmistajan Nokian kerrotaan työstävän uutta minikokoista Linux-pohjaista mobiilitietokonetta. Asiasta julkisuuteen vihjaisi Mobile -Review:n Eldar Murtazin, joka oli päässyt harvojen ja valittujen joukossa näkemään varhaisen prototyypin uudesta laitteesta ja kuulemaan hieman tietoa sen ominaisuuksista Mobile World Congress -tapahtumassa.

Uudesta mobiilitietokoneesta tiedetään vielä hyvin vähän. Tämän hetkisten tietojen mukaan siitä löytyy ainakin Linux-pohjainen käyttöjärjestelmä ja ARM:n uusi Sparrow-tuplaydinprosessori. Laitteen julkaisun kerrotaan tapahtuvan vasta vuonna 2011, joten paljon voi vielä muuttua.

Nettiin vuotaneiden tietojen perusteella on vielä vaikea sanoa, onko kyseessä Nokia N800– ja N810-mallien kanssa samaan sarjaan kuuluva laite. Tiedoista ei myöskään käy ilmi, löytyykö laitteesta puhelinominaisuudet.

Murtazin antamien tietojen mukaan laitteesta löytyy myös useampaan eri suuntaan liukuva näppäimistö, joka mahdollistaa monipuolisemmat näppäinyhdistelmät. Murtazin kuvailee näppäimistöä hyvin toimivaksi, vaikka itse näppäimet ovatkin varsin pienikokoiset.

Lähde: UnwiredView

5 kommenttia

 1. sen laitteen tunnistaa varmasti jo kaukaa…
  – laite on tuplasti paksumpi kuin kilpailijoilla
  – laitteen näyttö on tuplasti pienempi kuin kilpailijoilla
  – näytön tarkkuus on puolet kilpailijoiden näytöistä
  – näytön ja laitteen reunat ovat mahdollisimman leveät
  – laite painaa tuplasti enemmän kuin kilpailijoiden vastaavat

  t. osakkeenomistaja

 2. Ja myy tuplasti enemmän kuin kilpailijoiden versiot. :p

 3. Ja laite viettää tuplasti enemmän aikaa huollossa kuin kilpailijoiden versiot 😉

 4. Onpas Nokia taas ajoissa liikkeellä! Tosin ihan ymmärrettävää, eihän muuten voisi niin hyvin kopioida kilpailijoita!

 5. Onhan noissa puhelimissa ollut iät ja ajat useampi prosessori, usein vielä kaksi pääprosessoria (ARM) ja kaksi signaaliprosessoria.
  Nyt on vain tarkoitus toteuttaa SMP (Symmetric Multi Processing) ratkaisu jossa voidaan helposti dynaamisesti säätää prosessorin tehoa ottamalla käyttöön 1-4 ydintä hyvin pienellä latenssilla. tämä on huomattavasti energiatehokkaampaa kuin yhden ytimen ajaminen suurella kellotaajuudella. Lisäksi tuo SMP-ydin voi käyttää jopa yli gigahertsin taajuutta joten yhdellä ytimellä ei vastaavaa suorituskykyä taida edes saada aikaiseksi.

  Muuten, missä kilpailijan laitteessa on isompi resoluutio kuin Maemon tableteissa? Ei taida löytyä.

Kommentointi on suljettu!