Steve Ballmer: Windows Mobile 7 tulee vuonna 2010

Microsoft julkaisi Mobile World Congress 2009 -tapahtumassa uuden Windows Mobile 6.5 -mobiilikäyttöjärjestelmän. Uusi versio ei ole vielä saatavilla ja itse asiassa ensimmäisiä Windows Mobile 6.5 -pohjaisia puhelimia joudutaan näillä näkymin odottamaan loppuvuoteen. Siitä huolimatta yhtiössä on jo täysi tohina päällä seuraavan version kehityksen kanssa ja Steve Ballmer onkin vahvistanut, että Windows Mobile 7.0 tullaan näkemään markkinoilla jo vuonna 2010.

Uudesta versiosta on saatavilla vielä hyvin vähän tietoa, mutta huhujen mukaan kyseessä on ensimmäinen täysin uudistettu versio Microsoftin mobiilikäyttöjärjestelmästä.

Ballmerin lausunnon perusteella vaikuttaa, että Windows Mobile 6.5:n elinkaari jää kohtalaisen lyhyeksi. Tihenevän päivitystahdin takana lienee kilpailijoiden, erityisesti Google Androidin, kova painostus. Android on vielä vallannut markkinoista yllättävän vähän, mutta tilanne tulee varmasti muuttumaan ennen vuoden 2009 loppua.

Lähde: UnwiredView

1 kommentti

  1. Tässä vaiheessa ei voi hirveästi kommentoida tätä aihetta julkisesti, mutta sen verran voin sanoa, että WM6.5 elinkaari jatkuu tovin. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että WM6.5 ja tulevaisuuden käyttöjärjestelmien laitteistovaatimukset ovat luonnollisestikin tekniikan kehityksen takia erilaiset. WM6.5:lla voidaan tehdä hyvin edullisia älypuhelimia vaikka uudempi versiokin on jo markkinoilla. Käyttöjärjestelmien kehitys etenee hyvin suunnitelmien mukaan.

Kommentointi on suljettu!