Google estää maksulliset ohjelmat Android Dev Phone 1 -puhelimesta

Google toi viime vuoden lopulla markkinoille täysin avoimen ja lukitsemattoman Android-puhelimen, joka kulkee nimellä Android Dev Phone 1. Kyseessä on kehittäjille suunnattu versio T-Mobile G1 -puhelimesta, joka on täysin lukitsematon ja näin ollen sitä voi käyttää minkä operaattorin SIM-kortilla tahansa ja missä päin maailmaa vain.

Nyt netissä leviää hieman ikävä tieto, joka koskee kaikkia Android Dev Phone 1 -puhelimen omistajia. Viimeisimpien tietojen mukaan Google on nimittäin estänyt Android Market -ohjelmistokaupasta löytyvien maksullisten sovellusten asentamisen puhelimeen, koska yhtiö pelkää piratismia.

Kehittäjille suunnatusta Android-puhelimesta ei ole pelkästään poistettu SIM-lukitusta, vaan sen käyttäjillä on myös mahdollisuus päästä käsiksi sellaisiin tiedostoihin, joihin muilla Android-puhelinten omistajilla ei ole pääsyä. Tämän vuoksi Android Dev Phone 1 -puhelimessa on mahdollista kaivaa maksulliset ohjelmat esille ja laittaa ne esimerkiksi jakoon nettiin tai ladata ohjelma koneelle ja pyytää ostetusta ohjelmasta rahat takaisin, jonka jälkeen ohjelman voi ladata takaisin puhelimeen. Android Market mahdollistaa ohjelmien palauttamisen 24 tunnin sisällä ostosta.

Saa nähdä, miten tilanne tule kehittymään ja aikooko Google todella estää Android Dev Phone 1 -puhelimista maksulliset ohjelmat kokonaan. Varmaa on ainakin se, että 400 dollaria puhelimestaan maksaneet kehittäjät eivät varmastikaan ole asiasta kovinkaan mielissään. Avoimena mainostettu puhelin ei enää olekaan niin kovin avoin.

Lähde: MacWorld