5800 XpressMusic -puhelimen kaiuttimissa ongelmia – Nokia vaihtoi toimittajaa

Nokia 5800 XpressMusic kuuloke

Suosittu venäläinen matkapuhelinsivusto Mobile-Review on tehnyt sarjan mielenkiintoisia kokeita Nokia 5800 XpressMusic -mallilla. Mobile-Review on saanut puhelimen käyttäjiltä paljon palautetta joulukuusta lähtien koskien Nokian kosketusnäyttöpuhelimen kaiutinongelmia ja niinpä Mobile-Review on purkanut yli kymmenen Nokia 5800 XpressMusic -puhelinta saadakseen hieman selvyyttä mahdollisesta ongelman aiheuttajasta.

Mobile-Review:n mukaan kaiutinongelma ei ole yhteydessä käyttäjien raportoimiin ongelmiin oikean yläkulman löysentyneen kuoren kanssa. Testeissä oli havaittu, että vaikka puhelimen kuoressa ei ollut havaittavissa mitään vikaa, niin puhelimen kaiuttimessa saattoi siitä huolimatta olla ongelmia.

Testeissä onnistuttiin havaitsemaan eräs tekijä, joka selvästi vaikutti negatiivisesti kaiuttimen toimintaan. Mobile-Review testasi puhelimia eri olosuhteissa. Testissä yksi puhelin laitettiin kaappiin odottamaan, toinen otettiin käyttöön pääpuhelimeksi ilma suojakoteloa ja kolmas pidettiin olosuhteissa, jossa ilmankosteus oli 65 prosentin tietämissä. Kahden viikon jälkeen ainut puhelin, jonka kaiuttimessa oli havaittavissa ongelmia, oli 65 prosentin ilmankosteudessa pidetty puhelin.

Mobile-Review:n toimitus tulikin testin tuloksissa siihen päätelmään, että ilmankosteus on suurin tekijä, joka vaikuttaa Nokia 5800 XpressMusic -mallin kaiuttimen toimintaan. Mielenkiintoista on, että samoissa olosuhteissa ollut Nokia N85 oli saman testin jälkeen täysin ongelmaton. Myös 5800 XpressMusic oli kaiutinta lukuun ottamatta täysin toimintakuntoinen. Testissä huomautetaan, että 65 prosentin ilmankosteus ei ole mitenkään erityisen suuri ja monilla alueilla se on ihan joka päiväistä.

Venäläissivusto on onnistunut saamaan ongelmaan vastauksen myös Nokian Viktoria Ereminalta (Nokia PR Director for Europe & Asia), jonka mukaan yhtiö on vaihtanut kaiuttimien toimittajaa. Ereminan mukaan malli on edelleen sama, mutta valmistaja on eri.

Nokia on toimittanut huoltopisteille tammikuun lopusta alkaen uusia kaiuttimia, joten sen jälkeen korjauksessa käyneiden puhelimien ei pitäisi enää kohdata ongelmia kaiuttim en kanssa.

Nokia 5800 XpressMusic -kosketusnäyttöpuhelimen kaiutinongelmista on ollut kirjoittelua myös Matkapuhelinfoorumilla, joten kyseessä on myös Suomessa esiintyvä ongelma. Nyt valmistuksesta kauppoihin saapuvissa malleissa ongelmaa ei kuitenkaan enää pitäisi olla.

1 kommentti

 1. Ikävä juttu tuo kajari ongelma. Itseläni oli myös sama ongelma. Vaikkakin Nokialaisissa ei paljoa ongelmia olekkaan, vaikka toisin luullaan. Tässä tutkimustuloksia:

  http://mikropc.net/uutiset/index.jsp?categoryId=atk&day=20090302&ref=w2009030210362114458#w2009030210362114458

  Vähiten ongelmat:
  1. Motorola 22%
  2. Nokia 24%
  3. Samsung 25%
  4. Sony Ericsson 33%
  5. LG 34%

  Ja saman tutkimuksen mukaan Nokialaisen ostavat ”peruspuhelinta” haluavat, Samsungin kameraa käyttävät ja Sony Ericssonin musiikkikuuntelevat käyttäjät.

Kommentointi on suljettu!