Nokia 5800 XpressMusic -mallin USA-versiossa ongelmia 3G:n kanssa

Nokia 5800 XpressMusic -kosketusnäyttöpuhelimen rantautuminen Yhdysvaltojen markkinoille ei ole alkanut aivan odotetulla tavalla. Useat puhelimen ostaneet asiakkaat ovat nimittäin raportoineet ongelmista, jotka koskevat 3G-ominaisuutta. Käytännössä käyttäjät eivät ole saaneet yhteyttä 3G-verkkoon ollenkaan, vaan ovat voineet käyttää puhelinta ainoastaan GSM-verkossa.

Ongelman tarkkaa aiheuttajaa ei vielä tiedetä. Osa on arvaillut ongelman johtuvan AT&T-verkon temppuilusta, mutta koska viimeisimpien tietojen mukaan 5800 XpressMusic on vedetty pois Nokian New Yorkin lippulaivamyymälästä, voitaneen arvella ongelman liittyvän jollain tavalla puhelimeen.

Mielenkiintoiseksi tilanteen tekee se, että esimerkiksi EngadetMobile-sivusto kertoo saaneensa oman 5800 XpressMusic -puhelimen lopulta toimimaan myös 3G-verkossa. Onko ongelma siis verkossa vai puhelimessa? Jäädään odottamaan Nokian vastausta asiaan.