Orange ja O2 haluavat poistaa Nokia N97:n Skype-ominaisuuden

Nokia N97 Orange O2

Nokia ilmoitti vastikään yhteistyöstään Skypen kanssa, jonka tuloksena ilmaiset nettipuhelut saapuvat osaksi Nokian älypuhelimia. Yhteistyössä ei ole kyse pelkän Skype-ohjelman tuomisesta puhelimiin, vaan tiiviimmästä integroinnista, joka tarkoittaa muun muassa Skypen yhdistämistä osoitekirjaan. Ominaisuuden ansiosta käyttäjät näkevät ystäviensä Skype-tilan suoraan osoitekirjaa vilkaisemalla. Osoitekirjan kautta voi myös suoraan soittaa Skype-puhelun, jos ystävä on online-tilassa. Nokia N97 -lippulaivamalli tulee olemaan ensimmäinen puhelin, josta löytyy uusi Skype-ominaisuus.

Oli arvattavissa, että kaikki, varsinkaan operaattorit, eivät tule näin tiiviistä Skype-integroinnista olemaan kovin hyvillään. Nyt ensimmäisiä soraääniä on jo kuultavissa. Ars Technica -sivuston mukaan Orange– ja O2-operaattorit ovat uhanneet jättää Nokia N97 -mallin pois valikoimistaan, jos suunniteltua Skype-ominaisuutta ei poisteta.

Molemmat operaattoreista pelkäävät, että asiakkaat siirtyvät liikaa nettipuheluiden pariin ja näin ollen niiden saalis jäisi pienemmäksi. Pelkoa lisää entisestään se, että Nokia N97 -mallista löytyvä Skype-ominaisuus toimii WiFi-yhteyden lisäksi myös 3G-yhteydellä.

Mikähän Suomessa toimivien operaattoreiden mielipide Nokian Skype-ominaisuudesta on? Asiakkaiden kannalta kyseessä on ehdottomasti positiivinen juttu, koska perusdatapaketin saa jo noin kymmenellä eurolla kuussa. Säästöä kertyy varmasti, jos kaveripiiristä löytyy paljon Skypen aktiivikäyttäjiä.

1 kommentti

  1. Sama homma kuin Gizmon kanssa. Jolloin Nokia ”disabloi” tiettyjen operaattorien kytkypuhelimista VOIP ominaisuuden.

Kommentointi on suljettu!