iPhone selvä ykkönen mobiilisurffauksessa

Applen iPhonen asema mobiilisurffauksessa on ollut alusta asti vahva ja se on sitä myös edelleen. Käyttöjärjestelmien ja nettiselainten markkinaosuuksia mittaava Net Applications on julkaissut uuden mobiiliselainten markkinaosuuksiin keskittyneen tilaston.

Selvityksen mukaan iPhone hallitsee lähes 67 prosenttia mobiilisurffauksesta. Luku on varsin vakuuttava, koska Apple on ollut matkapuhelinmarkkinoilla vasta varsin lyhyen aikaa ja sen laitekanta on vielä kovin pieni useimpiin kilpailijoihin nähden. Hyvät luvut kertovat erityisesti siitä, että Apple on onnistunut luomaan laitteen, jota halutaan käyttää nettiselaamisessa.

iPhonen perässä seuraavana tulevat Java-pohjaisella selaimella varustetut puhelimet, joiden osuus mobiilisurffauksesta on hieman yli 9 prosenttia. Kolmannella sijalla on Windows Mobile vajaan 7 prosentin osuudella. Neljännen tilan jakavat Symbian ja Google Android, joilla molemmilla on 6.15 prosentin osuus mobiilisurffauksesta.

Tutkimuksen mukaan erityisesti Google Android ja BlackBerry ovat kasvattaneet osuuksiaan kovimmalla vauhdilla. Androidin hyvästä vauhdista kertoo sen nousu mobiilisurffauksen osalta jo tasoihin Symbianin kanssa, joka on maailman käytetyn mobiilikäyttöjärjestelmä. Googlen käyttöjärjestelmä tulee varmasti nostamaan osuuttaan vielä tulevaisuudessa huomattavasti. BlackBerryn osuus mobiilisurffauksesta on hieman päälle 2 prosenttia.

Net Applicationsin seuranta perustuu maailmanlaajuisiin tilastoihin, mutta lukujen perusteella voisi ainakin arvella, että ne vastaavat enemmän Yhdysvaltojen keskiarvoja, kuin Euroopan. Joka tapauksessa luvut antavat hieman suuntaa siitä, mitkä alustat ovat suosituimpia mobiilisurffaamisessa.

3 kommenttia

  1. Kertoo kyllä jotain nokian selaimesta, kun android on samalla sijalla, vaikka myyntiluvut ovat ”pikkasen” eri tasolla.

  2. ”perustuu maailmanlaajuisiin tilastoihin”

    En tiedä miten noita lasketaan, mutta luulisin että tietyt sivustot lähettävät selaintiedot ko. firmalle -> riippuu paljon sivustoista, joita seurataan ja kuten jutussa epäiltiinkin niin voi hyvin vastata enemmän Yhdysvaltojen tilannetta, jossa markkinaosuudet ja datasiirtosopimukset poikkeavat melko paljon Euroopasta. iPhonessa hieman epäilyttää osaavatko sivustot erottaa sen iPod Touchista, joka ymmärtääkseni on lähes sama peli ilman puhelinta.

  3. Tietoviikon mukaan tuossa on mukana kyllä myös suomalaisia sivustoja. Ja odotetusti suomalaisilla sivustoilla ykkösenä Nokia. Että kuitenkin suhteellisen luotettava.

Kommentointi on suljettu!