iPhonen tuotanto jälleen nousussa

Applen iPhonen tuotannon kerottaan jälleen olevan nousussa. Wedge Partnersin analyytikkojen mukaan kyseessä ei kuitenkaan ole uudesta mallista johtuva tuotannon lisääntyminen, vaan nykyisen mallin kysyntä on noussut eri puolilla maailmaa. Viime kesänä Suomeenkin saapuneen iPhone 3G:n myynti näyttää olevan siis jälleen nousussa.

Analyytikkojen mukaan iPhonen suosion nousuun on kolme selvää syytä, joista ensimmäinen on App Storen suosio. App Store on ollut vahva osa Applen markkinointia ja sen suurta valikoimaa ja helppokäyttöisyyttä pidetään suurena etuna Applelle.

Toisen syyn kerrotaan olevan alueelliset operaattorikampanjat. Raportin mukaan iPhonea on tarjottu liittymän mukana ilmaiseksi Espanjassa, Isossa-Britanniassa ja Japanissa. Sen kerrotaan kasvattaneen myyntiä.

Kolmas tekijä on operaattoreiden datapakettien hinnat, joiden kerrotaan olevan laskussa. Datapakettien hintojen lasku vaikuttaa yleensä myönteisesti älypuhelinten myyntiin, kertoo Wedge Partners.

iPhone 3G jaksaa siis edelleen kiinnostaa asiakkaita. Erittäin mielenkiintoista nähdä, miten myynti kehittyy uuden mallin myötä, jonka arvellaan saapuvan viimeistään kesällä.

Lähde: Tietokone

1 kommentti

  1. kyllä taisi tärkein tekijä unohtua… kun katsoo iPhonen ulkonäköä… siinä vastaus. tottakai ihmiset haluaa ostaa tyylikkään, ohuen ja suurella näytöllä olevan puhelimen.

    vaihtoehtoja ei ole… ehkä myöhemmin samsung tai vastaava voi löytyä… nokia on jo luovuttanut älypuhelimissa ja keskittyy vain halpamalleihin.

    t. osakkeenomistaja

Kommentointi on suljettu!