Nokia arvio markkinaosuudekseen halpamalleissa 50 prosenttia

Nokia 1110

Maailman suurin matkapuhelinvalmistaja Nokia uskoo säilyttäneensä vahvan asemansa halvempien kännyköiden kategoriassa. Yhtiö arvio Yhdysvaltain rahoitusmarkkinoita valvovalle SEC:lle jättämässään raportissa, että sillä on 50 prosentin markkinaosuus halpamalleissa.

Halpamallien hyvän menekin takana on menestys kehittyneillä markkinoilla, joiden kuluttajat suosivat halpoja peruspuhelimia. Nokian valikoima halvemman hintaluokan puhelimissa on vahva, joten se on varmasti myös osasyy hyvään menestykseen.

Halpamallien hyvän menestyksen lisäksi yhtiö joutui samassa raportissa ikäväkseen toteamaan, että kalliimman hintaluokan puhelimissa menekki ei ole ollut yhtä hyvää. Nokia arvioi nimittäin, että älypuhelinten kategoriassa sen osuus tippui 38 prosenttiin. Vielä vuonna 2007 osuus oli peräti 52 prosenttia, joten pudotus on merkittävä.

Suurin syy markkinaosuuden tippumiseen älypuhelimissa on luultavasti kunnollisen kosketusnäyttöpuhelinmalliston puuttuminen. Yhdellä mallilla kun ei vielä pötkitä pitkälle.

Näyttää siltä, että Nokian hyvän kokonaismarkkinaosuuden takana ovat entistä enemmän halvat puhelimet. Mielenkiintoista nähdä, miten tilanne kehittyy ja pystyykö Nokia nostamaan markkinaosuutta älypuhelimissa.

Lähde: DigiToday