Vinkki: Miten jailbreikkaan iPhonen?

Gizmodon väki on jälleen saanut aikaiseksi varsin mielenkiintoisen artikkelin, jonka aiheena on tällä kertaa iPhonen ja iPod Touchin jailbreikkaaminen. Artikkelissa käydään hyvin läpi perustietoa jailbreikkaamisesta, kuten mitä hyötyä siitä on ja onko jailbreak mahdollista poistaa laitteesta myöhemmin.

Jailbreikkaamisen suurin hyöty on, että sen avulla iPhonesta ja iPod Touchista voidaan poistaa tiettyjä Applen laitteisiinsa asettamia estoja. Sen jälkeen iPhoneen ja iPod Touchiin on mahdollista asentaa epävirallisia ohjelmia, joita ei löydy App Storesta. iPhoneen on tarjolla muun muassa videokuvauksen mahdollistava ohjelma ja kopio-liitä-ominaisuuden tuova sovellus. Tarjolla on myös paljon muitakin sovelluksia, joita löytää helposti lisää käyttämällä netin hakukoneita.

Jailbreikkaaminen on hyvin yksinkertainen toimenpide, johon siis löytyy ohjeet Gizmodon sivustolta. Sen tekeminen onnistuu sekä Windows– että Mac-koneissa ja sen voi poistaa laitteesta palauttamalla tehdasasetukset iTunesin kautta. Kyseessä on siis varsin turvallinen toimenpide.

iPhonen ja iPod Touchin jailbreikkaamisen ainoa huono puoli on lienee mahdollinen takuun raukeaminen. Kyseisestä asiasta on netissä useita mielipiteitä ja esimerkiksi Gizmodon sivulla väitettään, että kyseisiä ohjeita noudattamalla takuu ei raukea. Varmastikaan takuuasia ei ole ongelma, jos laite on siinä kunnossa, että siihen pystyy palauttamaan alkuperäisen ohjelmiston ennen takuuhuoltoa. Takuuseikka kannattaa kuitenkin pitää mielessä, jos jailbreikkaamista lähtee kokeilemaan.

Lue lisää jailbreikkaamisesta Gizmodosta.

1 kommentti

  1. Minun tuurilla käy niin kuin jokin aika sitten uutisoitiin, että laturi kärähtää ja rikkoo samalla sen liittimen. Siinäpä ei sitten iTuneskaan enää auta.

Kommentointi on suljettu!