Nokia 5030 – Edullinen musiikkipuhelin sisäisellä FM-radioantennilla

Nokia 5030 XpressRadio

Nokia on esitellyt musiikkipuhelinmallistoon edullisen Nokia 5030 -mallin, jonka erikoisuuksiin kuuluu sisäänrakennettu FM-radioantenni. Puhelimella radion kuuntelu onnistuu siis myös ilman kuulokkeita, joka on varsin harvinainen ominaisuus matkapuhelimissa. Uutuus tunnetaan myös nimellä 5030 XpressRadio.

Puhelimessa on erityisesti panostettu hyviin radio-ominaisuuksiin. Sivuttain pöydälle asetettuna laite toimii pienoisradiona, jota voi kuunnella tehokkaista kaiuttimista vuorokauden yhdellä latauksella. Puhelimesta löytyy myös erilliset FM-radio- ja asemavalintanäppäimet, jotka helpottavat radion käyttöä.

Nokia 5030 -mallin muihin ominaisuuksiin kuuluvat GSM-yhteydet, radioherätyskello ja 1.8 tuuman TFT-näyttö, jonka tarkkuus on 128 x 160 pikseliä.

Yhtiö lupaa puhelimelle peräti 21 vuorokauden valmiusajan ja 10 tuntia puheaikaa.

Uutukaiselta löytyy kokoa 107,7 x 44,6 x 14,55 millimetriä ja se painaa 82 grammaa. Se tulee saataville grafiitinharmaana ja punaisena.

Nokia 5030 -puhelin tulee myyntiin vuoden 2009 toisella neljänneksellä ja sen arvioitu veroton myyntihinta on 40 euroa.

6 kommenttia

 1. Voisiko joku kertoa milloin Nokia 5030 tulee myyntiin? Juuri tälläistä puhelinta olen odottanut!!!!!

  1. Pitäisi tulla myyntiin viimeistään kesällä 🙂

 2. Kovin on pitkään ollut ”tulossa.”

 3. Kannattaa liimata, puhelimen takana olevaan kuoreen ( sisäpuolelle ), pieni pala esim mikrokuituliinaa, niin ei pääse pöly/roiske sisälle kaiutinaukosta.

 4. Ostin tuon puhelimen huvin vuoksi gigantista hintaan 45 euroa..

  Yllätyin täysin sillä Puhelimen rakenne on erittäin paljon pölyä hylkivä.. liittimet /liitännät (lataus+kuuloke) on suojattu kovakumi kannella jopa nokian kalleimmisssa puhelimissa tuollaista ei ole.
  Saumat on tiukasti vedetty kiinni ja rakenne on aukoton microfonia ja akkun täyttämää akun paikkaa lukuun ottamatta jopa molemmat kaiuttimet ovat suojattu micro verkolla..
  näppäimistössä ei ole koloja johon pöyly taikka vesi voi päästä silllä seon muovia ja liimattu tiiviisti.

  piirilevy on tavallista tukevampi etäällä ulkokuorista

  Puhelin kestäisisi ajaa vaikka autolla ylitse mikäli näytöstä 4,3 milliä etäällä oleva etukannen suoja ruutu olisi kestävämpää materiaalia.

  uskallan väittää nokian luureja seuranneena ensimmäisistä tähänpäivään että kännykkä on nokialainen halvempien materiaalien takia sertifikoimaton kovankäytön kapula .. mikäli puhelin olisi julkaistu 4-7 vuotta sitten olisi hinta lappu kalleimmasta päästä.

Kommentointi on suljettu!