Samsung esitteli S5230- ja S5600-kosketusnäyttöpuhelimet

Samsung S5230 ja S5600

Samsung jatkaa kosketusnäyttöpuhelinmallistonsa laajentamista. Helmikuussa yhtiö julkaisi muun muassa Beat Dj-, S8300 Ultra Touch– ja Omnia HD -kosketusnäyttöpuhelimet ja nyt luvassa on jälleen kaksi uutta mallia, jotka ovat S5230 (kuvassa oikealla) ja S5600. Molemmat malleista tarjoavat varsin mukavan määrän ominaisuuksia, mutta ne sijoittuvat kuitenkin selvästi kosketusnäyttöpuhelinten alempaan päähän, koska niistä puuttuu WiFi- ja GPS-ominaisuudet.

Uutukaiset ovat ominaisuuksiltaan hyvin samankaltaisia. Molemmista malleista löytyy muun muassa kolmen megapikselin kamera, FM-radio, kiihtyvyysanturi ja TouchWiz UI -käyttöliittymä. Ne on myös varustettu haptisella kosketusnäytöllä, joka tarkoittaa, että puhelin värähtää näytön painalluksesta. Ominaisuudella pyritään vähentämään puhelinten tunnottomuutta.

Samsung S5230 -kosketusnäyttöpuhelin on varustettu kolmen tuuman WQVGA-näytöllä, Bluetoothilla ja microSDHC-muistikorttipaikalla. Puhelimesta löytyy EDGE, mutta ei tukea 3G-yhteyksille. S5230 on kooltaan 104 x 53 x 11.9 millimetriä ja sen kerrotaan saapuvan kauppoihin huhtikuussa.

Samsung S5600 -mallissa on hieman pienempi näyttö, mutta sen etuna S5230-malliin nähden on HSDPA, joka nopeuttaa tiedonsiirtoa. Puhelimen ominaisuuksiin kuuluvat siis 2.8 tuuman QVGA-kosketusnäyttö, Bluetooth ja microSDHC-muistikorttipaikka. Uutukaiselta löytyy kokoa 102.8 x 54.8 x 12.9 millimetriä ja se saapuu myyntiin toukokuussa.

Molemmat korealaisvalmistajan uutuuksista on varustettu uudella Gesture Lock -ominaisuudella, jonka avulla näppäinlukko voidaan poistaa piirtämällä näytölle kirjain. Jokaiselle kirjaimelle (A-Z) voi määrittää oman pikatoiminnon, jota kautta pääsee esimerkiksi suoraan tiettyyn valikkoon. Kyseessä on siis huomattavasti puhelimen käyttöä nopeuttava ominaisuus ja varsin hyvä oivallus.

Samsung ei ole vielä julkaissut puhelinten hintatietoja.

Lähde: AkihabaraNews

6 kommenttia

  1. Gesture Lock kuulostaa tosi hyvältä! Aion hankkia tämän puhelimen kun näyttää myyntihintakin olevan ihan passeli verrattuna ominaisuuksiin. Hinta on esimerkiksi Pixmaniassa jotain 170 euron tienoilla.

  2. Eilen tuli puhelin ja ihan hyvältä vehkeeltähän tuo vaikuttaa. Ongelmaksi on tässä muodostunut vain se, ettei kännykän mukana tuleva Samsungin oma New PC Studio -ohjelma jostain syystä osaa muodostaa kännykän ja koneen välillä Bluetooth-paria. Dataa pitää siis kuljettaa datakaapelilla, joka ei ole aivan yhtä näppärä ratkaisu, koska luurin mukana tullut datakaapeli on vain 20-30 senttimetrin pituinen pätkä.

  3. Aivan sairaan hyvä tää s5600! ainoa huono puoli on se , että mukana et tule muistikorttia.

  4. Onkos jommassa kummassa puhelimessa mahdollisuus käyttää 3,5mm kuulokkeita?

    1. Kummassakaan ei käsittääkseni ole 3,5 millimetrin kuulokeliitintä.

Kommentointi on suljettu!