Nokia aikoo vähentää 1700 työpaikkaa

Nokian suunnalta on viime aikoina kuulunut työntekijöiden kannalta ikäviä uutisia. Helmikuun alkupuolella yhtiö ilmoitti sulkevansa Jyväskylän toimipisteen ja ottavansa lomautukset käyttöön Salon tehtaalla. Samaisen kuun lopulla yhtiö esitteli vielä vapaaehtoisen eropaketin, jolla pyritään vähentämään henkilöstökuluja.

Nyt maailman suurin matkapuhelinvalmistaja on ilmoittanut jatkavansa tehostamistoimia uusin asein. Yhtiö aloittaa yt-neuvottelut, jotka vaikuttavat maailmanlaajuisesti noin 1 700 työntekijään. Suomessa neuvottelut kohdistuvat noin 700 työntekijään.

Väen vähentämistarvetta Nokia perustelee muun muassa Symbian-yritysostolla, joka on luonut tiettyjä päällekkäisyyksiä ohjelmistokehityspuolelle. Toimilla on myös tarkoitus sopeuttaa liiketoiminta ja kustannusrakenne vastaamaan markkinatilannetta tulevaisuuden kilpailukyvyn turvaamiseksi.