Ericsson myymässä osuuttaan Sony Ericssonista?

Huhut kertovat, että ruotsalainen telejätti Ericsson olisi halukas myymään osuutensa Sony Ericssonista. Yhtiö olisi siis jättämässä matkapuhelinten valmistamisen kokonaan taakseen ja keskittymässä muihin osa-alueisiin, kuten tukiasemien valmistukseen.

Ericsson omistaa tasan puolet Sony Ericssonista ja luonnollinen ostajaehdokas sen osuudelle olisi Sony, joka tietojen mukaan on kiinnostunut ostamaan Ericssonin ulos. Tässä taloudellisessa tilanteessa Sonyn voi kuitenkin olla vaikeaa löytää tarvittava rahamäärää, jolla ostaa Ericssonin 50 prosenttia Sony Ericssonista.

Vielä ei ole myöskään tietoa, mitä tulisi tapahtumaan Sony Ericsson brändille, jos ruotsalainen telejätti irtautuisi kokonaan yhtiöstä.

Ericssonin halukkuuteen jättää matkapuhelinmarkkinat taakseen on varmastikin vaikuttanut Sony Ericssonin huono kehitys markkinoilla. Yhtiö teki nimittäin viime vuoden viimeisellä neljänneksellä tappiota 262 miljoonaa euroa ja myi 21 prosenttia vähemmän matkapuhelimia kuin vuoden 2007 viimeisellä neljänneksellä.

Lähde: UnwiredView