Sony Ericsson varoittaa tuloksen tippumisesta

W595 kadessa

Matkapuhelinvalmistaja Sony Ericsson varoittaa, että sen alkuvuoden myynti on sujunut huonosta kysynnästä johtuen heikosti. Viime vuoden loppu oli yhtiölle jo tappiollinen, mutta nyt japanilaisruotsalainen matkapuhelinvalmistaja arvelee tuloksensa laskevan entistä alemmas.

Sony Ericsson arvio myyvänsä tammi-maaliskuussa 14 miljoonaa matkapuhelinta, joiden keskihinta on 120 euroa. Yhtiö varoittaa, että heikosta myynnistä johtuen alkuvuoden tulos painuu tappiolle ennen veroja arviolta 340-390 miljoonaa euroa. Vuoden 2008 viimeisellä neljänneksellä tappiota kertyi 262 miljoonaa euroa.

Sony Ericssonin tappiokierre voi saada aikaan yhtiössä suuriakin muutoksia. Viimeisimmät huhut vihjailevat, että telejätti Ericsson olisi halukas myymään omistamansa 50 prosenttia yhtiöstä. Suurin ostajaehdokas olisi luonnollisesti Sony, joka omistaisi kaupan jälkeen 100 prosenttia yhtiöstä.

Täysin kokonaan Sony Ericsson ei ole vielä hanskojaan kuitenkaan lyönyt tiskiin. Yhtiö esitteli Mobile World Congress 2009 -tapahtumassa Idou-mallin ja Entertainment Unlimited -konseptin, jonka perusidea on, että Walkman– ja Cyber-shot-puhelimet yhdistyvät yhdeksi laitteeksi, josta löytyy laadukas kamera ja hyvät musiikkiominaisuudet. Yhtiöltä voidaan siis odottaa markkinoille vielä erittäin kiinnostavia puhelimia.

Sony Ericsson julkistaa ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksensa 17. päivä huhtikuuta.