Microsoftilta viime hetken muutoksia Windows Mobile 6.5:n käyttöliittymään

WM 6.5 uusi

Ohjelmistojätti Microsoft esitteli virallisesti Windows Mobile 6.5 -mobiilikäyttöjärjestelmän viime kuussa pidetyssä Mobile World Congress -tapahtumassa. Tuolloin esitellyn suunnitelman mukaisesti uuden käyttöjärjestelmän päävalikkoa hallitsi hunajakennomainen näkymä, johon kuvakkeet oli järjestetty. Viimeisimmät tiedot kuitenkin kertovat, että päävalikko on laitettu uusiksi ja hunajakennonäkymä on saanut lähteä.

Syy muutokseen on yhtiön saama huono palaute. Microsoftin sisäisessä testauksessa on selvinnyt, että suurin osa uutta käyttöjärjestelmää testanneista eivät pitäneet hunajakennomaista päävalikkoa toimivana, joten siitä on päätetty luopua. Yhtiö esitteli uutta päävalikkoa tällä viikolla pidetyssä MIX09-tapahtumassa.

Uuden ja vanhan päävalikon ero on selvästi nähtävissä, vaikka kyseessä onkin kohtalaisen pieni muutos. Kuvakkeet ovat edelleen samoissa pakoissa, mutta niitä on suurennettu ja hunajakennomainen kuvio on poistettu. Samalla päävalikon rullausta ylös ja alas on muutettu. Nyt ruudun rullaaminen loppuu, kun sormi irtoaa näytöstä.

Ei ole yllättävää, että vielä kehitysvaiheessa olevaan käyttöjärjestelmään tehdään muutoksia. On kuitenkin hieman epätavallista, että muutoksia tehdään vielä virallisen esittelyn jälkeen. Niin tai näin. Kaikkien kannalta on kuitenkin hyvä, että palautetta kuunnellaan.

Lähde: Ars Technica