iPhone OS 3.0:ssa merkkejä uusista iPhone- ja iPod-malleista

iPhone OS 3.0

Hiljattain esitellystä iPhone OS 3.0 -käyttöjärjestelmästä on löytynyt merkkejä, jotka viittaavat uusiin iPhone- ja iPod-malleihin. Apple käyttää omaa merkintätapaa erottaessaan laitteet toisistaan. Esimerkiksi ensimmäisen sukupolven iPhone ja iPhone 3G kulkevat nimillä iPhone 1,1 ja iPhone 1,2. Ensimmäisen numeron vaihtuminen viittaa siihen, että luvassa on suurempia muutoksia, eikä pelkästään esimerkiksi tallennuskapasiteetin lisääntyminen

Uuden käyttöjärjestelmän syövereistä on löydetty nimet iPhone 3,1 ja iPod 3,1, jotka viittaavat selvästi täysin uusiin laitteisiin. Kesällä, kun iPhone OS 3.0 saapuu virallisesti, voidaankin odottaa kunnollista päivitystä sekä iPhonelle että iPod-mediasoittimelle. Sinänsä tämä ei ole suurikaan yllätys, mutta nyt löydetyt tiedot vahvistavat, että uutta on tulossa.

Yllä mainittujen mallien lisäksi iPhone OS 3.0 paljasti tietoa myös hieman salaperäisemmistä laitteista, joihin viitataan nimillä iFPGA ja iProd 0,1. Niiden arvellaan olevan vasta prototyyppiasteella olevia laitteita, joiden ominaisuuksia voidaan ainoastaan arvailla. Kyseessä voisivat esimerkiksi olla iPhone nano tai vaikka kosketusnäytöllä varustettu Mac Tablet -kone. Arvailla voidaan aina, mutta ilmeisen varmaa on ainakin se, että seuraavan sukupolven iPhone ja iPod Touch näkevät päivänvalonsa viimeistään kesällä.

Lähde: Ars Techica

1 kommentti

  1. kyllä iphone uutuutta kannattaa odottaa… uskon, että iphone on kesällä kosketusnäyttöjen ylivoimainen edelläkävijä niin ominaisuuksien kuin tyylikkyydenkin puolesta.

    ”tulisipa pian kesä” ja iphone!!!

    t. osakkeenomistaja

Kommentointi on suljettu!