Mozilla Fennec -selaimesta beta-versio Nokian Maemo-alustalle

Mozilla on julkaissut mobiililaitteille suunnatusta Fennec-nettiselaimesta ensimmäisen beta-version, joka toimii Maemo-alustalla (OS2008) varustetulla Nokia N810 Internet Tablet -laitteella. Aiemmin mobiili-FireFoxista on ollut saatavilla alpha-versio muun muassa HTC Touch Pro -puhelimelle. Nyt selain on kuitenkin edennyt jo beta-vaiheeseen ja yllä olevan videon perusteella Fennec on tuomassa mukanaan muutamia varsin mielenkiintoisia oivalluksia ja ominaisuuksia.

Selaimen yksi tämän hetken mielenkiintoisimmista ominaisuuksista on videossakin esitelty älykäs osoiterivi, jonka tarkoitus on minimoida näppäilyn määrä. Fennecin beta-versioon on myös sisällytetty FireFoxin uusi JavaScript-moottori, joka nopeuttaa sivujen toimivuutta. Nopeutta on tullut lisää myös selaimen käynnistysaikaan ja zoomaamiseen. Selaimesta löytyy myös salasanojen tallennusmahdollisuus ja tuki laajennuksille, kuten työpöytä-FireFoxistakin.

Lähde: IntoMobile

3 kommenttia

  1. Fennec vaikuttaa mielenkiintoiselta. Mahtakohan toimia N800:ssa koska moni ominaisuus on näppärä 810:n näppäimistön kanssa ja 800:ssa virtuaalinäppäimistö pomppaa pahasti näkymän päälle. No sen näkee kun ohjelman lataa vekottimeen.

  2. Fennec hirttää kiinni, jos palvelimen sertifikaattien kanssa tulee ristiriita. Kokeiltu tabletti 800:lla. Virtuaalinäppäimistön salasana syöttö ei rekisteröidy.

    t. EBlomberg

    1. Kiitos infosta! Fennec tosiaan vaikuttaa mielenkiintoiselta. Mukana on videon perusteella muutamia ihan hienoja ominaisuuksia 🙂

Kommentointi on suljettu!