Nokian N-Gage-palvelulla jo miljoona käyttäjää

Noki N81 8GB N-Gage

Maailman suurin matkapuhelinvalmistaja Nokia kertoo, että sen N-Gage-palvelulla on jo miljoona rekisteröitynyttä käyttäjää. Palvelun kasvun kerrotaan kiihtyneen, joka ei sinänsä ole yllätys, koska Nokia on viime aikoina tuonut palvelun osaksi älypuhelimia. Alkuaikoina N-Gage oli vain osa erikseen suunniteltuja pelipuhelimia, mutta menestys oli varsin laihaa ja Nokia päättikin laajentaa sen osaksi muita puhelimia. Laajennuksesta huolimatta N-Gage ei ole vieläkään onnistunut lunastamaan siihen kohdistuneita odotuksia.

N-Gagen tarina juontaa juurensa aina vuoteen 2003, jolloin yhtiö esitteli Nokia N-Gage -pelipuhelimen. Puhelin oli kohtalaisen kookas ja kömpelö, eikä se koskaan saavuttanut sille asetettuja tavoitteita. Seuraavana vuonna Nokia esittelikin jo hieman tyylikkäämmän ja kompaktimman N-Gage QD -mallin, joka ei sekään kuitenkaan onnistunut valtaamaan markkinoita.

Viime vuodet Nokia on keskittynyt lisäämään N-Gage-tuen osaksi älypuhelimia. Tällä hetkellä palvelua tukevat muun muassa, N81, N82, N95, N96, E75 ja 5320 XpressMusic. Lista kaikista tuetuista puhelinmalleista löytyy täältä.

Lähde: Tietokone

1 kommentti

  1. Kukahan viisas se tässä tovin aikaa sitten Kauppalehdessä kirjoitti, että nyt olisi hyvä aika Nokian lopettaa N-Gage kehitys… :p

Kommentointi on suljettu!