Acerilla tuloillaan tehokas F1-kosketusnäyttöpuhelin

Acer F1

Acer on tietojen mukaan tuomassa ensi syksynä markkinoille tehokkaaseen Qualcomm Snapdragon -prosessoriperheeseen perustuvan puhelimen, joka kantaa nimeä F1. Samaisen perheen suoritin löytyy myös Toshiban TG01-puhelimesta, mutta kellotaajuudeltaan 200 megahertsiä tehokkaampana. Acer F1 -mallissa Snapdragon pyörii 800 megahertsin nopeudella. Kyseessä on siis erittäin tehokas puhelin, sillä suurin osa tämän hetken Windows Mobile -puhelimista pyörii 500-600 megahertsin kellotaajuuksilla.

Tehokkaan suorittimen lisäksi puhelimesta kerrotaan löytyvän myös ATI:n valmistama grafiikkapiiri, jotka yhdessä pitävät huolen Acer Suite 2.0 UI -käyttöliittymän sujuvuudesta. Acerin oman käyttöliittymän takana pyörii tietojen mukaan Microsoftin uusi Windows Mobile 6.5 -käyttöjärjestelmä.

Uutukaisen kaikkia ominaisuuksia ei vielä tiedetä, mutta varmaa on ainakin se, että siitä löytyy viiden megapikselin kamera. Puhelimen arvioidun 560 euron hinnan huomioon ottaen Acer F1:stä voidaan odottaa löytyvän myös WiFi, GPS ja 3G.

Lähde: IntoMobile