Järkyttäville roaming-maksuille tulee loppu!

Nokia E75

Matkapuhelinten järkyttäville verkkovierailu- eli niin sanotuille roaming-maksuille ollaan vihdoin laittamassa piste EU:n alueella. Tällä hetkellä operaattorit laskuttavat kovalla kädellä dataverkkoa ulkomailla käyttäviä ja hinnat voivat pahimmillaan olla jopa 10 euroa yhdeltä megatavulta. Suuret megatavuhinnat ja asiakkaiden tietämättömyys ovat aiheuttaneet paljon ikäviä yllätyksiä suurten laskujen muodossa.

Tulevaisuudessa roaming-maksuille tullaan asettamaan hintakatto, joka tulee alentamaan hintoja vuosittain. Vuoden 2009 heinäkuun alussa tukkuhinta on enintään 1 euro siirrettyä megatavua kohden, vuoden 2010 heinäkuussa hinta on enää 80 senttiä megatavulta ja 2011 megatavuhinta alenee 50 senttiin. Kyseessä on suuri muutos ja sen toivotaankin kannustavan operaattoreita tarjoamaan kuukausimaksullisia datapaketteja myös ulkomailla.

Hintakaton lisäksi tulossa on myös datayhteyden katkaisutoiminto, jolla pyritään välttämään tuhansien eurojen yllätyslaskut. Ideana on, että yhteys katkeaa automaattisesti, kun käyttäjä on saavuttanut 50 euron maksukaton.

Lähde: Uusi Suomi