Nokia E90 -kommunikaattori tulossa tiensä päähän?

Nokia E90 Communicator

Tietokone-lehden saamien tietojen mukaan Nokia E90 -kommunikaattorin valmistus loppuu lähiaikoina. Tietokone-lehti ei kommentoi lähdettään tarkemmin, mutta kertoo, että E90-mallin valmistus saattaa loppua jo seuraavien viikkojen aikana. Korvaajaksi Nokia tulee suosittelemaan uusia E-sarjan puhelimia, joista erityisesti E71– ja E75-mallit tulevat yhtiön mukaan kiinnostamaan kommunikaattorilleen korvaavaa puhelinta etsiviä.

Nokia itse ei ole vielä vahvistanut, milloin E90-mallin elinkaari tarkalleen päättyy. Yhtiön tiedottaja Maria Kellokumpu kommentoi asiaa seuraavasti Tietokone-lehdelle. ”Emme ole tiedottaneet Nokia E90:n valmistuksen lopettamisesta. Myös Nokia E90 Communicatorilla on luonnollinen elinkaarensa.”

Nokia Communicator -sarjan historia ulottuu vuoteen 1996, jolloin Nokia 9000 Communicator julkistettiin. E90-mallin elinkaaren päättymisestä saattaa vihjata se, että yhtiö on alkanut viime aikoina mainostaa E75-mallia Communicator-tuotesarjan uusimmaksi jäseneksi. Vaikuttaakin siltä, että tuotesarja on kokemassa suuren muutoksen ja kasvamassa ulos perinteisestä taitettavasta mallista, joka on ollut kommunikaattoreiden tunnusmerkki.