Virallinen Skype-sovellus tulossa iPhonelle

Skype Logo

Applen iPhone on vihdoin saamassa virallisen Skype-sovelluksen, kertoo PC World. Sivuston mukaan sovellus tullaan julkaisemaan huomenna, jonka jälkeen se on saatavilla ilmaiseksi App Storesta. Skype-puheluita on tähänkin asti voinut jo tehdä iPhonella esimerkiksi Fring-ohjelman avulla, mutta nyt tulossa on siis virallinen sovellus.

PC World -sivuston julkaisemien kuvien perusteella kyseessä on perinteisen näköinen iPhone-sovellus, jossa eri toiminnot on jaoteltuina alareunaan välilehtien taakse. Sovelluksen keskeisimpiin ominaisuuksiin kuuluvat Skype-puhelut ja chat-toiminto, joista ensin mainittu toimii ainoastaan WiFi-yhteydellä.

Sovellus osaa hakea numerot suoraan puhelimen omista yhteystiedoista. Skype tukee myös yhteystietojen kuvia.

Huomenna saapuva Skype on vielä varsin raakile. Siitä puuttuvat muun muassa sellaiset ominaisuudet kuten tekstiviesti, videopuhelut ja kunnollinen tuki konferenssipuheluille. Kyseisiä ominaisuuksia voidaan luultavasti odottaa myöhemmissä päivityksissä. Olisi myös toivottavaa, että Apple sallisi VoIP-puheluiden tekemisen myös matkapuhelinverkkoa käyttäen, jolloin esimerkiksi Skype-sovelluksesta olisi huomattavasti enemmän hyötyä.