Microsoft paljasti Marketplace-kumppanit ja julkisti Theme Generator -ohjelman

WM 6.5

Microsoftin tuleva Marketplace-ohjelmistokauppa on saamassa taakseen heti vankan kehittäjäkunnan, selviää yhtiön viimeisimmästä ilmoituksesta. Alkuvaiheessa Windows Mobile -alustalle suunnatun ohjelmistokaupan kautta tulevat jakamaan sovelluksiaan ainakin 27 suurta yritystä, joiden joukossa ovat muun muassa Facebook, MySpace, CNBCEA MobileNamco Networks ja Gameloft. Valikoiman voidaan odottaa siis olevan jo alkumetreillä kohtalaisen kattava.

Marketplace on Applen App Storen ja Googlen Android Marketin kaltainen ohjelmistokauppa, jonka kautta kehittäjät voivat jakaa sovelluksiaan mutkattomasti. Microsoftin ohjelmistokaupassa kehittäjät saavat itselleen 70 prosenttia myynnistä. Ohjelmien maksaminen onnistuu luottokortilla tai maksun voi halutessaan lisätä puhelinlaskun yhteyteen. Marketplace-kaupasta ostetuilla ohjelmilla on palautusoikeus, joka oikeuttaa rahojen takaisin saamiseen, jos ohjelma poistetaan puhelimesta 24 tunnin sisällä.

Marketplace-uutisten ohella yhtiö kertoi myös, että se tulee tuomaan saataville tämän vuoden aikana Theme Generator -ohjelman, joka mahdollistaa omien teemojen luomisen Windows Mobile -alustalle. Microsoft tulee tarjoamaan käyttäjille useita ilmaisia teemoja, jotka on tehty yhteistyössä Design Museum Londonin ja Council of Fashion Designers of American kanssa.

Lähde: UnwiredView

1 kommentti

  1. Suomeen puhelinlaskulle maksaminen ei ikävä kyllä tule vielä alkuvaiheessa. Softat voivat olla ilmaisia tai sitten maksu luottokortilla.

    Softassa voi tietysti olla oma laskutusmenetelmä.

    Silti tässä on hyvä uusi kanava suomalaisille softataloille saada ohjelmiaan jakeluun maailmalle. Sympparista WM:lle porttaaminen ei ole kummoista nykyisillä työkaluilla ja hyville softille löytyy ottajia, koska älypuhelimien omistajat yleensä kykenevät hankkimaan lisäsoftaa.

Kommentointi on suljettu!