Nokia esitteli uuden Point & Find -palvelun

Nokia Point and Find

Nokia esitteli tänään uuden Point & Find -palvelun, joka on aluksi tarjolla ainoastaan Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa. Palvelun ideana on tarjota käyttäjille reaaliaikaista tietoa nopeasti ja vaivattomasti. Käyttäjän tarvitsee vain kohdistaa puhelimensa kamera haluttuun objektiin ja puhelin kertoo siitä lisää.

Nyt julkaistu beta-versio on keskittynyt elokuviin, joten osoittamalla kameran esimerkiksi kohti elokuvajulistetta puhelin osaa näyttää muun muassa elokuvan trailerin ja arvosteluita. Kyseessä on siis eräänlainen hakutoiminto, jossa hyödynnetään puhelimen kameraa ja tehdään näin ollen tiedon hakemisesta helpompaa.

Point & Find -palvelu tulee laajenemaan tulevaisuudessa elokuvista myös muihin aihealueisiin ja maihin. Kehittämistä helpottaa palvelun avoimuus, jonka ansiosta myös muut pääsevät työskentelemään sen kanssa.