RIM avasi BlackBerry App World -ohjelmistokaupan

RIM BlackBerry App World

RIM on vihdoin avannut App Worldiksi kutsumansa ohjelmistokaupan, joka tulee tarjoamaan BlackBerry-älypuhelinten omistajille tuhansittain sovelluksia, kuten pelejä ja hyötyohjelmia. Mukana palvelussa ovat muun muassa Facebook, MySpace ja The New York Times.

App World -ohjelmistokaupassa kehittäjät saavat pitää peräti 80 prosenttia myyntituloista. Se on kymmenen prosenttia enemmän kuin Applen App Storessa ja Microsoftin tulevassa Marketplace-ohjelmistokaupassa. Sovelluksensa App Worldiin haluavien tulee maksaa vuosittain 200 dollaria, joka oikeuttaa kymmenen ohjelman lataamiseen palveluun.

Muiden kauppapaikkojen tavoin myös App Worldistä löytyy sekä ilmaisia että maksullisia sovelluksia, joiden minimihinnaksi on määritelty 2.99 dollaria. App Storessa suosittu hinta sovelluksille on ollut 0.99 dollaria, joten on mielenkiintoista nähdä, miten RIM:n asettama hinta tulee vaikuttamaan myyntiin.

App Worldin tämän hetken suurin rajoitus on luultavasti sen maksuvaihtoehdot tai oikeastaan niiden puute. Ainoa maksutapa on nimittäin PayPal, joka mutkistaa ohjelmien ostamista, jos PayPal ei ole palveluna ennestään tuttu.

BlackBerry App World löytyy osoitteesta mobile.blackberry.com.

Lähde: InformationWeek