Microsoftin My Phone -palvelu kerää kehuja

Microsoft My Phone

Microsoftin testivaiheessa oleva My Phone -synkronointipalvelu kerää kehuja helpon käytettävyytensä ansiosta. Reuters kehuu sitä jopa helpommaksi käyttää, kuin Nokian Ovi on Share -palvelu, joka tosin voittaa Microsoftin palvelun ominaisuuksien ja tallennuskapasiteetin määrässä mitattaessa.

Kamerapuhelinten myynti on jo ohittanut perinteisten digikameroiden myynnin ja pelkästään viime vuonna niitä meni kaupaksi noin 700 miljoonaa kappaletta. Kamerapuhelinten suuresta määrästä huolimatta tarjolla on vielä erittäin vähän hyviä ja helppokäyttöisiä palveluita, jotka keräävät puhelimen kuvat talteen ilman johtojen tai Bluetooth-yhteyden kanssa taistelemista.

Microsoftin vastaus yllä mainittuun ongelmaan on My Phone -palvelu, joka kerää puhelimeen tallennetun datan ja lähettää sen automaattisesti ohjelmistojätin palvelimille. Reuters kertoo, että My Phone lataa tiedot puhelimesta palvelimelle, silloin kun puhelinta ei käytetä. Sen toimintaa ei siis juurikaan huomaa, vaan se tekee kaiken taustalla varmistaen, että käyttäjän kuvat ovat aina tallessa.

My Phone -palvelun suurin kompastuskivi on tällä hetkellä sen pieni tallennuskapasiteetti. Microsoft tarjoaa käyttäjilleen vain 200 megatavua tilaa, jonka se arvelee riittävän suurimmalle osalle käyttäjistä. Yhtiöstä kuitenkin kerrotaan, että tarvittaessa joustoakin löytyy.

Microsoftin synkronointipalvelu tulee yleisesti saataville tämän vuoden toisen puoliskon aikana. Palvelu on yhteensopiva useimpien Windows Mobile 6 -puhelinten kanssa.

Palvelusta lisää tietoa löytyy täältä.

1 kommentti

  1. My Phone toimii kaikilla WM 6.x puhelimilla. Palvelu tulee laajenemaan pian ja betaan pääsee kuka vain suoraan ilman odotusta. Palvelua kehitetään jatkuvasti, joten syksyllä on odotettavissa vielä lisää ominaisuuksia.

    On ollut mielenkiintoista huomata betan aikana, että keskimäärin käyttäjillä ei ole kuin noin 100 megan verran tavaraa siirretävänä. Eli 200 megaa on riittänyt hyvin. Poikkeukset tietysti vahvistavat säännön. 🙂

    Koska synkronointi on ns. delta sync, jolloin vain muuttunet tiedot synkronoidaan palveluun, niin ensimmäisen synkronoinnin jälkeen päivitys tapahtuu nopeasti.

    Kannattaa varmistaa, että liittymässä on tarpeeksi iso tiedonsiirtopaketti tai rajaton datapaketti.

Kommentointi on suljettu!