App Storesta tehty kohta miljardi latausta – Luvassa huikeita palkintoja

iPhone ohjelmia

Tammikuun puolen välin paikkeilla Apple ilmoitti, että sen App Store -ohjelmistokaupasta on ladattu jo kaikkiaan 500 miljoonaa sovellusta. Sen saavuttamiseen yhtiöltä meni hieman yli puoli vuotta, mutta nyt App Store tavoittelee jo miljardin latauksen rajapyykkiä.

Apple on asettanut sivustolleen laskurin, joka seuraa App Storen lataustilannetta. Käyttäjälle, joka tekee miljardinnen latauksen, on tiedossa huikeita palkintoja. Luvassa on 10 000 dollarin iTunes-lahjakortti, iPod Touch -mediasoitin, Time Capsule -varmuuskopiointilevy ja MacBook Pro -tietokone.

Osallistuminen palkintojen metsästämiseen on helppoa. Käyttäjän tarvitsee vain suunnata iPhonella tai iPod Touchilla App Storeen ja ladata sieltä sovellus. Kisaan on kuitenkin myös mahdollista osallistua ilman kyseisiä laitteita erillisen lomakkeen kautta.

App Storen kaikkien aikojen ladatuimpien ilmaissovellusten joukkoon kuuluvat muun mussa Facebook, Google Earth, Shazam ja Fring. Maksullisista sovelluksista suosiota ovat keränneet ainakin Crash Bandicoot Nitro Kart 3D, Ocarina, iBeer ja Super Monkey Ball.