Nokian tulos laski reilusti

Talouden taantuma näkyy Nokian tänään julkistamassa ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksessa.

Yhtiön liikevaihto oli 9,3 miljardia euroa, joka on 27 prosenttia vähemmän sekä vuoden 2008 ensimmäiseen neljännekseen että vuoden 2008 viimeiseen neljännekseen verrattuna. Samalla romahti Nokian osakekohtainen tulos, joka on vuodessa pienentynyt 30 sentistä 3 senttiin.

Maailman suurin matkapuhelinvalmistaja myi ensimmäisen neljänneksen aikana kaikkiaan 93,2 miljoonaa laitetta, joka on 19 prosenttia vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Yhtiön myynti laski markkinoita nopeammin, sillä koko alan myynnin arvioidaan pienentyneen 14 prosenttia vuositasolla.

Liikevoittoa yhtiö teki 55 miljoonaa euroa. Vuotta aiemmin luku oli 1531 miljoonaa euroa.

Nokia kertoo onnistuneensa toimittamaan markkinoille 2,6 miljoonaa 5800 XpressMusic -kosketusnäyttöpuhelinta. Yhtiön ensimmäinen massamarkkinoille suunnattu kosketusnäytöllä varustettu malli on siis osoittautunut hyväksi menestykseksi yhtiölle.

Suomalaisvalmistajan matkapuhelinten keskimääräinen myyntihinta laski 65 euroon vuoden 2008 viimeisen neljänneksen 71 eurosta.

Yhtiö arvioi markkinaosuudekseen 37 prosenttia, joka on pari prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Nokia uskoo kuitenkin pystyvänsä nostamaan osuuttaan matkapuhelinmarkkinoilla toisen neljänneksen aikana.

3 kommenttia

  1. Sijoittajat tuntuivat vaan olevan erimieltä. 😉

  2. Mun mielestä pitäis koko perusidea muuttaa. Enemmän omia uusia innovaatioita käyttöön, vähemmän matkimista ja päivitys muotoiluun ja ergonomiaan. Ja myös kestävyys paremmalle tasolle, niin eiköhän sitten ala myynti.

Kommentointi on suljettu!