Applen iPhone-patentti vihjaa tilanteen mukaan muuttuvasta käyttöliittymästä

iPhone käyttöliittymä

Yksi tämän hetken kosketusnäyttöpuhelinten suurimmista ongelmista on niiden vaikea käytettävyys tilanteissa, joissa joutuu keskittymään useisiin asioihin yhtä aikaa. Kosketusnäyttöpuhelimen käyttö esimerkiksi hölkätessä tai autolla ajaessa voi olla todella vaikeaa. Silloin muuten sopivan kokoiset kuvakkeet ja valikot tuntuvat yleensä liian pieniltä ja niihin on hankala osua. Applen uusin patenttihakemus puuttuu juuri tähän ongelmaan.

Yllä oleva kuva on Applen uudesta iPhone-patentista, joka näyttää yksinkertaisen esimerkin, miten käyttöliittymä voisi mukautua käyttötilanteen mukaan. Yhteystietojen selausta hölkän aikana voitaisiin helpottaa suurentamalla jokaisen nimen kokoa ja kosketusaluetta, jolloin niihin osuminen olisi varmempaa.

Käyttäjän aktiviteettien tunnistamiseen tullaan luonnollisesti käyttämään puhelimesta löytyviä sensoreita, kuten kiihtyvyysanturia ja valoisuudentunnistinta.

Patenttihakemuksesta löytyy myös maininta etupaneelissa olevasta kamerasta. Tulevaisuudessa voidaan iPhonelta odottaa myös videopuheluominaisuutta.

Lähde: Mac Rumors