Nokialta uusi 5800 XpressMusic -versio kapasitiivisella kosketusnäytöllä?

Uusimmat huhut kertovat, että Nokia suunnittelee suositusta 5800 XpressMusic -puhelimestaan uutta versiota, jossa olisi kapasitiivisella teknologialla toteutettu kosketusnäyttö. Nykyisen version näyttö on resistiivinen, jonka toiminta perustuu sormen tuottamaan paineeseen.

Huhut perustuvat taiwanilaisen komponenttivalmistajan antamiin tietoihin, joiden mukaan Nokia on tilannut kaksi miljoonaa kapasitiivista kosketusnäyttöä. Tilauksen uskotaan viittaavan uuteen 5800 XpressMusic -versioon, jonka toimitusten pitäisi alkaa touko-kesäkuussa.

Kapasitiivinen näyttö veisi Nokian 5800 XpressMusic -mallia entistä lähemmäksi Applen iPhonea, joka on kenties kaikkein tunnetuin kyseisellä teknologialla varustettu kosketusnäyttöpuhelin. Teknologian etuina ovat muun muassa parempi herkkyys ja tuki monikosketukselle.

Lähde: DigiTimes

4 kommenttia

  1. Hyvä! Nokiallahan on niitä multi-touch-elepatentteja. Ehkä jossain tulevassa luurissa…

  2. 5800:sta tuskin tulee uutta versiota, mutta esim. N97:n näyttö saattaa vaihtua. Sen mukanahan ei tule kynää kosketusnäyttöä varten (jota ei voi käyttää kapasitiivisen näytön kanssa).

  3. Teemu olet väärässä, kato yksikin n97:an unboxaus video juutuupista niin huomaat, nokia n97 itseasiassa sisältää stylukset, tosin siinä ei ole ”reikää” stylukselle kuten 5800:essa.

Kommentointi on suljettu!