Mobiilidatan hinta laskee euroon megatavulta EU:n alueella

Euroopan Unionissa on vihdoin päästy yhteisymmärrykseen verkkovierailu- eli niin sanotusta roaming-maksusta. Europarlamentti on hyväksynyt komission ehdotuksen, jossa verkkovierailumaksuille asetetaan selvä katto. Nyt hyväksytty sopimus koskee puheluita, tekstiviestejä ja ulkomailla tapahtuvaa datasiirtoa, joka on erityisesti aiheuttanut ikäviä yllätyksiä kotimaansa ulkopuolella vieraileville.

Nyt aikaansaatu päätös asettaa datasiirron tukkuhinnan katoksi euron megatavulta. Toisen operaattorin verkosta soitettu puhelu saa sen sijaan maksaa enintään 0,43 euroa. Tekstiviestien hintakatoksi on määrätty 0,11 euroa.

Päätöksen mukaiset hinnat tulevat voimaan Euroopan Unionin alueella heinäkuussa.

Tulevaisuudessa hinnat laskevat entisestään. Sopimuksen mukaan datasiirron megatavuhinta alenee kahden vuoden kuluttua 50 senttiin.

Lähde: DigiToday

2 kommenttia

  1. Pientä tarkkuutta nyt uutisointiin, ettei puoli suomea ole kohta itkemässä liian kalliista roaming-datasta. ELI, kyseinen EU:n rajoitus koskee tukkuhintoja, ei kuluttajahintoja. Vaikutus ei siis tule olemaan se, että kohta roaming data maksaa kuluttajalle euron mega; tällä hetkellä kotimaankin liikenne maksaa vielä 1,5€ per mega (käyttöperusteisesti)… ja kyllä, tässä tekstissä oli luultavasti pari kirjoitusvirhettä 🙂

    1. Kiitos korjauksesta! Kyseessä on todellakin tukkuhinta 🙂

Kommentointi on suljettu!