Olli-Pekka Kallasvuo jakoi ajatuksiaan Nokian tulevaisuudesta

Olli-Pekka Kallasvuo

Olli-Pekka Kallasvuo käsitteli tänään pidetyssä yhtiökokouksessa Nokian tulevaisuutta. Kallasvuon mukaan tulevina vuosina yhtiö tulee entistä enemmän kilpailemaan perinteisten matkapuhelinvalmistajien lisäksi myös tietokone- ja Internet-teollisuuden kanssa. Samalla erilaiset palvelut, kuten musiikki, pelit ja kartat tulevat olemaan yhä merkittävämpi osa matkapuhelimia ja niiden kokonaisuutta.

”Menestyäksemme tässä uudessa toimintaympäristössä meidän on tarjottava kuluttajille vastustamattomia, elämää helpottavia kokonaisratkaisuja. Samalla kun olemme vuonna 2008 ryhtyneet lukuisiin toimenpiteisiin säilyttääksemme vahvan johtoasemamme perinteisessä matkaviestinteollisuudessa, olemme keskittyneet kasvavassa määrin tähän kokonaisratkaisukeskeiseen liiketoimintamalliin. Olemme keskittäneet panostuksemme palveluihin viidelle alueelle: karttoihin, musiikkiin, viesteihin, mediaan ja peleihin. Näillä alueilla mahdollisuudet ovat suurimmat”, sanoi Kallasvuo.

Nokian toimitusjohtaja on erityisen tyytyväinen yhtiön asiakasuskollisuuteen ja Nokia 5800 XpressMusic -kosketusnäyttöpuhelimen menekkiin. Yhtiön laskelmien mukaan jo nyt noin viidennes kaikista maailmalla myytävistä kosketusnäytöllä varustetuista matkaviestimistä on Nokia 5800 XpressMusic -musiikkilaitteita. Kallasvuon mukaan puhelimella onkin kaikki mahdollisuudet nousta Nokian kaikkien aikojen menestyksekkäimmäksi laitteeksi.

Kallasvuon mukaan Nokian tavoitteena on tuoda Symbian-käyttöjärjestelmä ja älypuhelinominaisuudet enenevissä määrin myös keskihintaisiin puhelimiin. ”Meidän mielestämme liikkuvaa tietojenkäsittelyä ei pidä rajoittaa vain kalliisiin, ylimmän hintaluokan puhelimiin. Symbian-alustan tulee olla käytössä myös alemmissa hintaluokissa. Näemme tässä otollisen tilaisuuden lisätä tehokkuutta, laajentaa Symbianin käyttöä ja kasvattaa markkinaosuutta.”

Lopuksi Kallasvuo otti kantaa markkinoiden yleiseen tilanteeseen. Matkapuhelinmarkkinoiden on arveltu supistuvan tänä vuonna ensimmäistä kertaa pitkään aikaan, mutta siitä huolimatta Nokian toimitusjohtajan mielestä tilanne on varsin hyvä: ”Alallamme on runsaasti mahdollisuuksia, joihin pitää vain tarttua. Matkaviestimistä on tulossa todellisia mobiilitietokoneita, ja kuluttajat ovat aikaisempaa kiinnostuneempia niiden uusista käyttötavoista yhdessä uusien palveluiden kanssa.”