Apple julkaisi alkuvuoden tuloksensa – iPhonen myynti nousi 123 prosenttia

Mac-tietokoneista, iPod-mediasoittimista ja iPhone-älypuhelimistaan tunnettu Apple on onnistunut parantamaan tulostaan heikentyneestä taloustilanteesta huolimatta. Hyvän tuloksen takana on erityisesti iPhone, jonka myynti on vuositasolla kasvanut huimat 123 prosenttia.

Yhtiön liikevaihto oli tammi-maaliskuussa 8,16 miljardia dollaria. Voittoa Apple tahkosi ensimmäisen neljänneksen aikana 1,21 miljardia dollaria.

Täysin immuuni Applekaan ei huonolle taloustilanteelle ole. Sen Mac-tietokoneiden toimitukset laskivat kolme prosenttia viime vuoden alkuun verrattuna. Kaikkiaan yhtiö toimitti tammi-maaliskuussa 2,22 miljoonaa tietokonetta.

Ehdoton tähti yhtiön mallistossa oli alkuvuonna iPhone-älypuhelin, jonka toimitukset yli kaksinkertaistuivat. Kasvun takana on uusi iPhone 3G, joka ei ollut myynnissä vielä viime vuoden alussa. iPhone 3G:tä toimitettiin ensimmäisen neljänneksen aikana 3,79 miljoonaa kappaletta.

iPhonen ohella myös iPod-soittimien myynti jatkoi tasaista kasvuaan. Vuositasolla niiden toimitukset kasvoivat kolme prosenttia.

Lähde: Apple

2 kommenttia

  1. ”Kasvun takana on uusi iPhone 3G, joka ei ollut myynnissä vielä viime vuoden alussa.”

    Ja ei tainnut iPhone 2G:kään olla myynnissä kuin muutamassa maassa. Mielestäni noinkin pieni kasvuluku kertoo lähinnä siitä, että puhelin menee huomattavasti paremmin kaupaksi Atlantin takana kuin täällä.

    1. Niinhän se taisi olla. Onkin erittäin mielenkiintoista nähdä, miten Apple tulee pärjäämään tulevaisuudessa matkapuhelinmarkkinoilla.

Kommentointi on suljettu!